Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A nemzetközi utánpótlás verseny felkészít a felnőtt EB-re

A nyár a felkészülés jegyében  telt el – tudtuk meg Pantelics Pétertől. Az alapozó edzéseken  az őszi szezonban induló megmérettetésekre készültek fel, valamint a különböző fokozatú övvizsgákon vettek részt. Az utánpótlás korúak nemrég a Tarjánban megrendezett nemzetközi bajnokságon szerepeltek, ahol Végerbauer Roberta és Németh Veronika aranyérmet szereztek, ezenkívül két ezüst- és három bronzérmet osztottak ki a castrumosoknak. A győri REHAB-RÁBA Ashihara Karatebajnokság kicsit új volt a gyerekeknek, de edzőjük szerint becsülettel helytálltak a 194 indulóval megrendezett országos versenyen. A kapuváriak 12 versenyzője hét arannyal, egy ezüsttel és két bronzzal öregbítette a sportegyesület hírnevét. Az októberi J&S Speed Karate nemzetközi utánpótlásversenyen ketten állhattak a dobogó legfelső fokára. November elején újabb nemzetközi rangadó várt a Castrum sportolóira, méghozzá Szlovákiában, ahova a magyarokon kívül lengyel, román, horvát, szlovák versenyzők mérték össze erejüket. Pantelics Péter a nemzetközi versenyekről elmondta: a nevezési díjat és az egyéb költségeket a sportegyesület fizeti, a résztvevőknek “mindössze”annyi dolga van, hogy kihozzák magukból a maximumot. Még ha sokan is vannak a magyar mezőnyben, a több éve sportoló fiatalok ezt bizonyos idő után kiismerik, viszont a külföldiek szokatlan stílusban, más szabályok szerint mérkőznek, ezért a nemzetközi rangadókon szerzett tapasztalatok jó alapokat adnak a későbbi viadalokra – tette hozzá az edző. Utalt arra is, hogy nem  feltétlenül lesz minden karatésból versenyző, mert kemény munka vezet el odáig.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 09.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play