Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A névadó szellemisége minden iskolára kihat

ik alkalommal tartották meg találkozójukat a Széchenyi nevét viselő, megyénkben található iskolák. Kajos László akkori igazgató kezdeményezésére először Csorna vállalta a vendéglátó szerepét, ami ezután más településekhez került át a főszervezés joga, s a lassan húsz esztendő alatt többször is visszatért a városba. Idén megint a csornaiak lettek a házigazdák, ezért Kemenesi Ágoston igazgatót kérdeztük a részletekről. Rövid emlékműsor és koszorúzás keretében idézik fel Széchenyi életútját, ami után általában versenyekre kerül sor. A várostörténeti  vetélkedőn Csorna nevezetesebb pontjait keresték fel a csapatok, majd minden iskola bemutatta azt a kisfilmet, melyet saját településükről készítettek. A nap további részét sportrendezvények színesítették, és közzétették az előzetesen meghirdetett rajzpályázat végeredményét.

Amikor a kapuvári iskola 1990-ben felvette a legnagyobb magyar nevét, Szabó István az intézmény vezetője volt, ezért idén a történelemtanár kísérte el a diákokat Csornára. A megyei találkozó ötlete Gecsei Edit magyartanárral folytatott beszélgetés során merült fel, aki igazgatóját megkereste a felvetéssel. A környék többi iskolája is jónak tartotta a kezdeményezést, így útjára indulhatott a rendezvények szervezése. – Mindig nagy lelkesedéssel és kedvvel készülünk erre a megyei találkozóra. A legnagyobb magyar munkássága mindenki előtt példaértékű lehet, és a mai kornak méginkább, ezért az iskolák szellemiségét áthatja a Széchenyi név – mondta Szabó István. Hozzátette: egymás véleményének és tapasztalatainak cseréje nagyon fontos nekünk is. Ilyenkor szóba kerül az oktatás helyzete, a történelmi ihletés.
Beküldés dátuma: 2013. 05. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play