Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A nők munkaerő-piaci helyzetének javításáról tanácskoztak

– A találkozó elérte a célját. Munkáról és   munkahelyteremtésről beszéltünk a győri fórumon, ezenkívül a nők foglalkoztatása kiemelt szerepet kapott a tanácskozáson – foglalta össze tapasztalatait Kara Ákos. –Magyarországon a kormányváltás óta 100 ezerrel többen dolgoznak, és nőtt a női foglalkoztatottság is. Ennek nyilván sok összetevője van, de komoly kormányzati szerepvállalás áll mögötte. A munkahelyvédelmi akcióterven keresztül például a gyesről, gyedről, tehát az anyasági örömök után munkába visszatérő hölgyeken tudtunk segíteni. 700 ezer embert érint a munkahelyvédelmi akcióterv, tehát az ő munkahelyüket támogatja az állam, és ezen belül 25 ezer olyan hölgyről van szó, aki idén már munkaadóján keresztül kapott támogatást, hogy dolgozhasson – fogalmazott az országgyűlési képviselő.
Mivel hazánkban is magas a pályakezdők munkanélkülisége, az „Első munkahely garancia” program a fiataloknak készült. Eddig 3,5 ezer fiatal csatlakozott a kezdeményezéshez, ami Kara Ákos szerint néhány hét alatt  nagyon szép eredmény. A győri konferencián elhangzott, hogy Magyarország sokat lépett előre a környező államokhoz képest. Azonkívül, hogy tudjuk, hazánk a munkahelyteremtés kapcsán épp hol áll, a tanácskozás hasznos segítség lehet az új lépések megfogalmazásához. A nők és a fiatalok számára még kedvezőbb foglalkoztatási helyezetet kell teremteni, melynek egyik eszköze a vállalati célzott támogatás. A téti Sokoró Kft. az Új Széchenyi-terven keresztül jutott olyan forrásokhoz, hogy bővítheti dolgozói létszámát. A foglalkoztatáspilitika miatt nem kell szégyenkeznünk, mert az elmúlt években sok-sok száz szakmai rendezvényen vettünk részt, és később is így tervezzük – tette hozzá az országgyűlési képviselő.
Beküldés dátuma: 2013. 07. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play