Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A nyugdíjasokat köszöntötték Bágyogszováton

Évről évre növekszik a Bágyogszováton élő nyugdíjasok száma, ezért nagy öröm az 1300 lelkes településen, hogy tizennégy kismama várja gyermeke születését. Tisztelet övezi a falu idős lakót, hisz az ő tapasztalataikra támaszkodik a fiatalabb generáció.

Bágyogszováton lehetőleg az Idősek Világnapja dátumához közeli időpontban rendezik meg a helyi nyugdíjasok ünnepségét. Horváth László polgármester elmondta, hogy a hatvan év feletti időseket szokták meghívni. Sokan éltek az alkalommal, mert százharminc fős társaság gyűlt össze a terített asztalok körül. A talpalávalót Greznár Zoltán és zenekara húzta, ezenkívül felléptek a Rozmaring Néptánc Egyesület tagjai, valamint a Borostyán Nyugdíjas Klub énekesei. Az óvodások kedves műsora sem maradhatott ki a repertoárból, a jubiláló házaspárokat pedig külön köszöntik.
Kurcsics Ferenc és felesége, Vilma néni hatvan esztendeje mondták ki a boldogító igent.
A polgármester köszöntötte a község legidősebb hölgy tagját, a 91 éves Horváth Imrénét, a férfiak közül pedig Vitéz Andrást, aki november 21-én lesz 95 éves. Az önkormányzat kisbusszal szállítja a csornai szakvizsgálatra váró éltes korú embereket. Az anyagilag nehéz helyzetbe került nyugdíjasok problémáit átmeneti segéllyel próbálják megoldani, a téli hónapokban pedig tűzifát adnak az időseknek. A beledi szociális központ házi segítségnyújtás keretében támogatja a nyugdíjasokat. Bágyogszováton pályázati pénzből szeretnék felújítani és bővíteni az idősek otthonát. A gondozónők szinte családtagként bánnak a korosabb emberekkel.

Beküldés dátuma: 2014. 10. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés