Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A nyuszi család beköltözött Csorna központjába

A helyiek és a Csornára látogatók megszokhatták, hogy gondozott parkok, közterek várják a kikapcsolódásra vágyó felnőtteket és gyermekeket, de aki csak egyszerűen a munkába siet vagy ügyes-bajos dolgait intézi a városban, az is láthatja a település központjában felbukkanó vidám, színes kültéri dekorációkat.

A centrumtól távolabb eső részeken élők is örülnének, ha ezekhez hasonló kedves figurák köszöntenék őket az utcákon, de Burus Éva leszögezte: Nincs arra kapacitásuk és energiájuk, hogy a díszítőelemeket kiterjesszék városszerte, de a belvárosba látogatók valamennyien gyönyörködhetnek a pompás látványban.

A Vilmos Park Kft. munkatársa szerint a tavaszi dekoráció elkészítése a legnehezebb, mert nem áll rendelkezésre annyi élő virág, amit szívük szerint kihelyeznének a közterületek díszítésére. Burus Éva elmondta, hogy teljesen más a helyzet ősszel, mert a színes kültéri tökök és nagy krizantémok már önmagukban megteremtik az adott évszak hangulatát.
– Azért a lehetőségeinkhez képest most is igyekeztünk egy kis díszt varázsolni ide a főtérre – fogalmazott. Úgy gondolja, érdemes körülnézni, hiszen mindig van olyan újdonság az előző évhez képest, melyet a gyerekek szívesen felfedeznének.

 

A tulipánhagymákat tavaly ősszel helyezték a földbe, így virágzásnak indultak már kora tavasszal, húsvétkor pedig a városháza előtt is megmutatják színpompájukat. Március végén már megkezdődött a fűnyírás a város egyes részein, azt megelőzően pedig a fák metszésével voltak elfoglalva a kft. dolgozói. A parkosított területeket nemcsak a belvárosban, hanem a település külső részein is megpróbálják rendben tartani. Példaként elhangzott az Erzsébet királyné út, a Petőfi tér és a városközponttól távolabbi körforgalom is, ahol szintén gondozzák a virágágyásokat. A fűnyírás a tavaszi és az őszi időszakban szinte folyamatos munkát jelent a Vilmos Park kft. dolgozóinak, de az önkormányzati tulajdonban lévő cég gépparkja és eszközállománya a további garancia arra, hogy fennmaradjanak a gondozott zöldterületek.

Beküldés dátuma: 2023. 03. 31.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés