Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A pátzays lány országos negyedik a természetismereti versenyen

- Nagyon jó érzés, hogy az ország legjobbjai között lehetek - mondta Nagy Petra, aki a versennyel kapcsolatban hozzátette: Az első napon laborgyakorlaton és elméleti fordulón kellett teljesítenie, azt követően pedig terepgyakorlaton vett részt, végül kiselőadásban foglalta össze  környékünk természetvédelmi értékeit. A kapuvári diák vetítettképes bemutatóján a nyárilúd életteréről beszélt kimerítően. Petra távlati jövőjét illetően még bizonytalan, de azért megjegyezte: talán orvos szeretnék lenni.
Nagy Zoltánné 2008 óta tanít a Pátzayban, s már a tanév eleji ismétléseknél felfigyelt az ifjú tehetségre, aki nemcsak a fogalmakat tudta pontosan, de az összefüggéseket is gyorsan megértette. A bevezetőben említett országos megmérettetésre nem lehet csak a tananyag alapján felkészülni, mert az ismeretek nagyobb részét a növény- és környezetvédelemmel foglalkozó folyóiratból tudta a tanuló elsajátítani. Petra az Útravaló, a Poszter és a Világ kalendárium című rovatokat tanulmányozta, s tavaly november végén megkezdte az intenzív felkészülést. Tanára szerint a hatodikas lány  pár hónap után már otthonosan mozgott a ritkaságszámba menő növény- és állatfajok világában is.
Bősze Gyuláné 2010 óta foglalkozik a tehetséges pátzays diákkal, és ő inkább a biológiai ismeretek tanulásában segítette Petrát, míg kolléganője a földrajzi ismeretekben támogatta. A pedagógus bemutatta azt a falon függő tablót, mellyel az országos versenyre neveztek be, és a zsűri különdíjjal jutalmazta a szakmailag és látványában is átgondolt alkotást. Utalva az országos negyedik helyezésre, valamint az előbb említett eredményre, Bősze Gyuláné hozzátette: - A pedagógusnak ennél nagyobb öröm nincs. A plusz munkát mással nem is nagyon lehetne megköszönni, ezért örülünk neki. A hetedik-nyolcadik osztályosoknak a Herman Ottó biológiaversenyt rendezik meg országosan, melyen Nagy Petra minden bizonnyal indulni fog, és tanárai nagy reményeket fűznek a diák jövő évi szerepléséhez.
Beküldés dátuma: 2010. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek