Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A pedagógusokat köszöntötték Csornán

Tanítják a nebulókat, utat mutatnak és lelkesítik a fiatalokat, akik a támogatásukra is számíthatnak. A jelenleg is oktató-nevelő, valamint a nyugdíjba vonuló pedagógusokat köszöntötték a csornai művelődési központban.

– Szép, de nagy felelősséggel járó hivatás az önöké. Igazán meghatározó személyek az ember életében – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin. Nemcsak szavakkal, hanem tettekkel és szívvel-lélekkel bizonyítják rátermettségüket – tette hozzá Csorna polgármestere, majd így folytatta: – A diákokkal együtt élik mindennapjaikat, alakítják, formálják gondolkodásukat, edukálják a jövő nemzedékét legjobb tudásuk szerint. A pedagógia nem csupán egy szakma, hanem életforma is, melynek napi munkáját nem lehet nyolc órában meghatározni.
A pedagógusok a szülőkhöz hasonlóan magukon viselik a gyermekek sorsát, boldogulását, miközben értéket adnak és teremtenek. Hogy az egykori diákok mire emlékeznek az iskolai évekből és milyen az intézmény hírneve, nagyban a befolyásolja a tanítók, tanárok személyisége.
– Végignézve most, az itt ülő pedagógusainkon, azt gondolom, büszkék lehetünk iskoláinkra, óvodáinkra, bölcsődénkre. A városvezető köszönetet mondott a pedagógusok áldozatos munkájáért, a nyugdíjba vonulóknak pedig további nagyon jó egészséget és boldog nyugdíjas éveket kívánt.
A nyugdíjba vonuló pedagógusok: Mátainé Kálmán Katalin, a Csornai Napközi Otthonos Óvoda óvodapedagógusa; Szür Csilla, a Csornai Napközi Otthonos Óvoda óvodapedagógusa, intézményvezető-helyettese; Gulyás Katalin a Csornai Széchenyi István Általános Iskola pedagógusa; Holper Péterné, a Csornai Széchenyi István Általános Iskola pedagógusa; Pozsgai Zoltánné, a Csorna II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola pedagógusa; Kovács Istvánné, a Soproni Szakképzési Centrum Hunyadi János Technikumának tanára, intézményvezetője; Kozma Józsefné, a Soproni Szakképzési Centrum Hunyadi János Technikumának oktatója; Kaposvári Ferenc, Soproni Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola oktatója.
A pedagógusnapi rendezvényen fellépett Kautzky Armand Jászai Mari-díjas érdemes művész és Udvarhelyi Boglárka énekművész.

(fotó: Szabados Tibor)

Beküldés dátuma: 2023. 06. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés