Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A polgármester bízik az edveiek aktivitásában

Régebben a tehéntej, ma pedig nem lehetetlen, hogy a konditerem hozza össze az embereket. Ez a furcsának tűnő párhuzam abból adódik, hogy közösségi ház lesz a valamikori csarnokból, ahol annak idején jól kibeszélték magukat a falubeliek. Edvén nemcsak a fiatalokat, hanem az idősebbeket is várják a társalgóból, internetszobából és konditeremből álló közösségi házba, amelyet a több éve funkcióját vesztett, üresen álló valamikori tejcsarnok helyén szeretnének kialakítani. Az összességében több mint hét és félmillió forintos fejlesztést  augusztus 31-ig akarják befejezni, az ünnepélyes átadást pedig a búcsú napjára időzítik – tájékoztatott Imre László polgármester. A főfoglalkozását tekintve mezőgazdasági őstermelő Szalai Tibor második ciklusát tölti a képviselő-testületben. Reméli, ő is hozzá tud járulni a kis település fejlődéséhez, melyben nagy szerepet játszik a helyiek összefogása. Szerinte támogatásra érdemes az említett beruházás, mert ki tudja, hogy alakul a gazdasági helyzet, és mikor lesz legközelebb ilyen hasznos célra pénze a falunak. A képviselő 24 éves fia nevében mondta, hogy ki fogja használni a közösségi ház adta lehetőségeket, hiszen az ifjúsági egyesület elnökeként eddig is nagy érdeklődéssel követte az edvei eseményeket. Az őslakos, és tavaly októbere óta képviselő Horváth Lajos évtizedeken át a felújításra váró épületbe hordta a tejet. Mint mondta, hivatalos közéleti szereplése előtt is megpróbálta javaslataival előbbre mozdítani a falut, ahol a piacok beszűkülése miatt a kisebb feldolgozók nem tudták felvenni a versenyt a multikkal, ezért bezárt a csarnok. A képviselő annak idején négy-öt tehenet tartott, s ez a tevékenység biztos kiegészítő forrást jelentett neki, s rajtuk kívül még sok helybeli családnak. Előtte szóló társával együtt ő is úgy gondolja, meg kell ragadni a pályázatokban rejlő lehetőségeket, mert csak jót hozhatnak Edvének.
A katolikus és az evangélikus templom közötti terület volt valamikor a község központja, ahol iskola, tűzoltószertár, vegyesbolt és vendéglő is működött. A ‘80-as években társadalmi munkában építettek ide játszóteret, amely mára elavult, ezért nem felel meg az uniós elvárásoknak. Imre Lászlónak egyik ausztriai tanulmányútját követően jutott eszébe, hogy miért ne lehetne Edvének is olyan szép tere, mint amit a szomszédunknál látott. A polgármester évekig érlelte magában a gondolatot, mire végre találtak alkalmas pályázatot. Jelenleg ott tartanak, hogy bekérték a vállalkozói árajánlatokat, s hamarosan indulhat a nagyszabású, közel tizenhárom millió forintos beruházás, melynek keretében parkot, játszóteret, sétányt és kerékpáros pihenőt építenek a közterületre. A település vezetője örülne, ha augusztus végéig ez is elkészülne, de már most leszögezte, hogy a minőségből nem fognak engedni, mert a fejlesztés egyfajta mérföldkőnek számít a kicsi településen. A két projektre már megvan az önrész, és ezek így együtt húszmillió forint összértékű beruházást jelentenek a hitel nélkül gazdálkodó Edvének, úgy, hogy a falu éves költségvetése mindössze tizennégymillió – jegyezte meg büszkén a polgármester.
Beküldés dátuma: 2011. 07. 13.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play