Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A politikus életében minden nap kampány van

– Még tanuljuk az új választási rendszert, rögzítjük a fejünkben az ennek megfelelően „átrajzolt” térképet. Mi politikusok talán egy kicsit többet foglalkoztunk ezzel, de a választópolgárok szintén ismerkednek az új helyzettel – mondta Gyopáros Alpár, aki az újonnan alakuló rábaközi Fidesz-csoportok kapcsán nyilatkozott televíziónknak. Tavaly a néhány szövetséges szervezet helyi  közössége mellett tizenegy Fidesz-csoport működött, de utóbbiak azóta öttel többen lettek. Az országgyűlési képviselő szerint már most látható, hogy a Farádon, Sopronnémetiben, Veszkényben, Vitnyéden és Beledben meglévő Fidesz-csoportokon kívül továbbiak fognak létrejönni. Mihályiban, Osliban, Koroncón, Csikvándon és Téten egyaránt hasonlót terveznek, de ugyanígy mozgolódnak a szövetséges szervezetek is. Érdekes, de az új választókörzet négy városából eddig a két legkisebb helyen nem működött Fidesz-csoport, ezért mindkét fél, vagyis a település és a politikai szervezet részéről is megtisztelő, hogy pótlásra kerül ez a hiányosság.
Az alapszabály szerint működő Fidesz-csoportok nem pusztán a politikai szervezet helyi közösségei, és az azonos ideológiai, értékrendbeli kérdésekben egy hullámhosszon lévő emberek önszerveződései, hanem a tagság kapcsolatai korábbi barátságokból fejlődtek ki. A csoportok régebben is megszervezték közös rendezvényeiket, és részt vettek a helyi fórumokon. Gyopáros Alpár velük kapcsolatban kiemelte: a karitatív vénával megáldott személyek a közösség felé fordulva segítik a nehezebb helyzetben lévő honfitársaikat. Tétről számtalan megkeresés érkezett a Fidesz fele, de abba nem fognak beleszólni, hogy ki legyen a helyi vezetőjük, mert az az ottaniak belügye  – tájékoztatott a politikus. A Fideszben régóta tartja magát a mondás, amely szerint nem pozíciókat és státusokat, hanem feladatokat lehet nyerni, s ugyanez vonatkozik a helyi csoportokra is. A tisztségviselők nem kímélve szabadidejüket és energiájukat, ellenszolgáltatás nélkül, sőt sokszor saját pénzüket sem sajnálva dolgoznak a közösségért.
Az országgyűlési képviselő szerint átvitt értelemben nem csak akkor kezdődik a választásra való felkészülés, amikor már nagyon közel van a voksolás, mert az állampolgárok bizalmát munkájukkal kivívó politikusok minden nap „kampányolnak”.
Ezt követően Gyopáros Alpár a tétieket közvetlenül érintő három nagy feladatról, illetve pozitív kormányzati döntésről is beszélt. – Nem kérdés, hogy a gyógyítóháznak meg kell nyílnia, amelyhez szükség van a megfelelő szakembergárdára. Az iskola építése pedig részben azért akadt meg, mert a kivitelező elállt korábbi szándékától. Jó esélyt látok arra, hogy a kormány rövid időn belül tud segíteni azokban a jogszabályokban, amelyeknek köszönhetően folytatódhat a beruházás – fejtette ki véleményét Gyopáros Alpár. A 83-as főúttal összefüggésben elmondta: a települések vezetői és a kormány abban egyetértenek, hogy az út felújításakor minden érintett helyhez elkerülőt kell építeni, s még a mostani európai uniós finanszírozási ciklusban, vagyis az idei évben le kell zárulnia az előkészítő munkálatoknak. 2014/2015-ben el kell készülnie a felújított útnak és az elkerülőknek.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play