Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A projektvállalásokat jó minőségben, határidőre teljesítették

– Befejező stádiumához érkezett a kapuvári városközpont megújítása – jelentette ki Vertetics István. A városfejlesztési osztály vezetője a Szent Anna-templomtól induló, nyugatról keleti irányba tartó bejárás  nyomvonalának minden fontosabb állomásán tájékoztatta az érdeklődőket az ott látható eredményekről. – A projektvállalásokat jó minőségben határidőre teljesítették – hangzott a nyílt nap kulcsmondata.
A kapuváriak adnak Pölöskei Sándor véleményére, aki szerint kiemelkedő beruházásnak számít a városközpont több száz millió forintos rehabilitációja a település életében. Azonkívül, hogy Kapuvárt ékesítik a felújított terek és épületek, nemcsak a helyieknek nyújtanak csodás látványt, hanem a városon átutazók is maradandó élményben részesülnek. A nyugalmazott pedagógusnak különösen a Fő tér és környéke, valamint a település történetéhez évszázadok óta hozzátartozó vár külleme tetszik. A művelődési ház a kulturális vonatkozása miatt érdemli meg a kiemelt figyelmet – tette hozzá.
Élő Antalné fél évszázada mondhatja magát kapuvárinak, ezért őt sem hagyja hidegen a város felújítása. A hölgy barátaival együtt nyomon követte az építkezést, s volt, hogy naponta többször is körbesétálták az érintett területeket. – Nagyon-nagyon meg vagyunk elégedve, és örülünk neki. A fejlesztés előreviszi városunkat – mesélte a kameránk előtt megszólaló kapuvári lakos. A szocialista munkamorált korábban megtapasztalt nyugdíjasnak meglepetést jelentett, hogy a munkások nem a falat támasztották, hanem szorgosan dolgoztak. Szerinte ekkora horderejű felújítást még nem hajtottak végre Kapuváron.
Huber Máté utcáját szintén érintette a korszerűsítés, ezért ő is érdeklődött az események iránt. A kivitelezéssel neki sem volt semmi baja, de szerinte a tervezésnél arra is kellett volna gondolni, hogy az emberek a megszokott úton haladva esetenként letapossák a füvet. A beruházásnak egyetlen elemét sem akarta kiemelni, mert úgy, ahogy van, az egész tetszik neki. Szobaablakai épp a várkertre néznek, ezért előre örül annak, hogy ilyen látványban gyönyörködhet.
– Igaz, hogy maga az építkezés befejeződött, de az elszámolási szakasz még csak ezután kezdődik, s az utóbbi várhatóan a tavasz folyamán fog lezárulni – egészítette ki az előbbi információkat a város polgármestere. Hámori György tartott attól, hogy a kivitelező nem lesz képes folyamatosan dolgozni a téli hónapok alatt, de szerencsére aggodalma nem bizonyult megalapozottnak. A második nekifutásra elfogadott beruházás sikeréhez persze az is hozzájárult, hogy az októberi-novemberi hónapok a szokásosnál enyhébb időt „produkáltak”. Amint látványosabb szakaszához érkezett az építkezés, a kritikus megnyilvánulások is alábbhagytak. A városvezető szerint a turisztikai jellegű beruházásokat nemcsak a látogatók, hanem az itt lakó emberek szempontjából is kell értékelni, hiszen mindenki jobban érzi magát a szép, felújított környezetben. A korábban szintén pályázati forrásból rendbe hozott régi járásbíróság épülete melletti Szent Anna-templom külső homlokzata eddig omladozó képet mutatott, mellyel párhuzamosan a Fő téri beruházás is megindulhatott. Az önkormányzat plusz támogatásban részesítette az egyházközséget, hogy a vakolat időtálló legyen – mondta a polgármester. A sok látogatót vonzó, rendezvénytérré átalakult várárok környéke is impozánsabb lett, mint ahogy a városháza. A művelődési központ nagytermének felújítása sajnos nem fért bele a keretbe, ezért ennek korszerűsítését másik projekt keretében tudnák elképzelni. Az esztétikus környezetbe hozott piactéren újabb parkolóhelyeket alakítottak ki, s régóta vágyott óhaj volt a temető környékének felújítása. Hámori György a városközpont rehabilitációjának ismertetése után az év első felében várható beruházásokról is beszélt: pályáztak a bölcsőde felújítására, és hamarosan indul a KSE modernizálása.
Beküldés dátuma: 2013. 01. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés