Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A Rába-parthoz érkező kerékpárosokra is számítanak

A település szépítése, a lakosság megtartása volt a célja a közel húsz esztendeje alakult csoportosulásnak, mely a nagyobb támogatás reményében jogi formát öntött, és létrehozta a Vásárosfalu Jövőjéért Alapítványt. Az ő közreműködésükkel sikerült  beszerezni a templom könyékén látható és a ravatalozóban felállított padokat. Az alapítvány tagjai mozgósították a falu lakosságát, akik lelkesen részt vettek a parkosításban, és a lebontott mázsaház helyére szintén növényeket ültettek.
Több mint tízmillió forintot költhet az alapítvány annak a pályázatnak köszönhetően, melyet a templom körüli tér megújítására nyertek. – Sétány lesz a templom északi oldalán – tájékoztatott Tompáné Balogh Mária, az alapítvány elnöke. Tovább magyarázta: mivel itt nincs fényforrás, régóta igényli a lakosság a megvilágítást a viszonylag sötét részen. Pár hete a sikeres projektről szóló határozat is az alapítvány kezében van,  ezért kivitelezőket keresnek a térburkoláshoz, a villanyszerelési, valamint a kertészeti munkákhoz. Az árajánlatok értékelése után mihamarabb szeretnék megkezdeni a földmunkával járó beruházást – tudtuk meg Tompáné Balogh Máriától. Mivel Vásárosfaluban nyár végén tartják a fesztivállá fejlődött falunapot, augusztus 26-27-éig szeretnék befejezni a templomkert felújítását önmaguk és az arra járó kerékpáros turisták örömére. Mindennap nem számítanak látogatókra, de az előre bejelentett kirándulókat kemencében sült langalóval és pogácsával várják a községháza mögötti területen. A szervezett csoportok zöme Röjtökmuzsajról jön át a településre, ezért kerékpáros pihenőt szeretnének építeni a Rába-partjára érkező bicikliseknek. Vásárosfalu is a közé a nyolc település közé tartozik, amely számíthat a kistérségi társulás által elnyert, komfortosabb körülményeket teremtő pályázati forrásra. Jó az itt élőknek is az, hogy büszkék lehetnek a parányi településre – mondta az alapítványi elnök.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 08.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play