Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A Rábaközben járt a Vodafone vezérigazgatója

A háromgyermekes édesapa Ceglédről jár be naponta budapesti munkahelyére. Interjúalanyunk felesége középiskolai tanár, legidősebb gyermekük egy amerikai cégnél dolgozik, kisebbik leányuk a Magyar Televízió Kékfény című műsorának szerkesztő-riportere, a család legifjabb fiú tagja pedig egyetemista.
- Aránylag hosszú, 28 éves informatikai pályafutás után kerültem át a mobil iparágba. Matematikusként végeztem, de utána inkább szoftveresként dolgoztam, illetve informatikai cégeket vezettem.  Szabadidőmben sportolok, aktív tagja vagyok a Vodafone SC vízilabdacsapatának - mondta a vezető. Büszkeséggel tölti el, hogy Csornán és Kapuváron is képviselteti magát a mobilcég, melynek komoly és megbízható partnere a Molnár Kft. A Vodefone számára mindig az ügyfelek voltak a legfontosabbak, így a közelben élők jelentősebb utazás nélkül hozzájuthatnak a szolgáltatásokhoz az említett két város üzleteiben. Az ügyintézők készséggel várják az érdeklődőket, és ma már az sem probléma, ha valaki elkötelezte magát más szolgáltatónál, mert régi számának megtartásával nyugodtan átjelentkezhet a  több mint 330 millió tagot számláló Vodafone-családhoz.
Dr. Beck György úgy véli, hogy a gazdasági válság kevésbé érintette a mobilszolgáltatókat, de ettől függetlenül változtak a fogyasztói igények is. Új tendencia a mobil-internet előretörése, és a nem régi publikált adatok alapján 2009 végére több mint száz százalékkal nőtt az előfizetők száma az előző évhez képest. - A mobil-internet olyan kitörési lehetőség, ami felé haladunk, és lényegesen gyorsabban tör előre, mint a mobilhang. A 3G megjelenésével ez már igazi élmény és szélessáv - jegyezte meg a vezérigazgató. Nemcsak a Forma 1-en, de az internet sebességében is verseny alakult ki, mert nem mindegy, hogy mennyi idő alatt lehet az adatokat le- vagy feltölteni a tárhelyekre. A Vodafone egyre több helyre tervezi a 21 megabit sebességű internetet  telepítését, hogy minél több ügyfél számára elérhető legyen. A megszólaló szerint a biztonsági berendezésekbe helyezett sim-kártyák száma drasztikusan fog nőni a jövőben, mert egyre több lesz a machine to machine alkalmazás, vagyis az emberek helyett a gépek kommunikálnak egymással. Már elindultak a negyedik generációs hálózatok (LTE), melyek még nagyobb sebességre képesek, és egyre több lesz a mobilon keresztül elérhető szolgáltatás, mint például az autópálya-matrica vásárlás vagy a  parkolás. A vezérigazgató megemlítette, hogy az egészségügy és a szórakozás területén is meg fog jelenni a mobil-ügyintézés.
A Vodafone magyarországi piaci pozíciója a stabil harmadik helyen jegyzi a céget - jegyezte meg dr. Beck György, de magyarázatként hozzátette: nagyon erős verseny mellett, hat-hét éves késéssel indult a vállalat hazánkban, de folyamatosan csökken ez a hátrány. Tavaly 450 ezerrel csökkent a teljes mobilpiac ügyfeleinek a száma, ebből a két nem Vodefone-os versenyzőnek 250 - 260 ezerrel volt kevesebb az ügyfele, ezzel szemben a Vodafone 40 ezerrel növelte. Az elmúlt tíz esztendőben húsz százalékos piaci részesedést elért, több mint ezer alkalmazottat foglalkoztató vállalat több mint 2 és félmillió ügyfelet tudhat magáénak.

 

 

 

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés