Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A Rábaközben járt a Vodafone vezérigazgatója

A háromgyermekes édesapa Ceglédről jár be naponta budapesti munkahelyére. Interjúalanyunk felesége középiskolai tanár, legidősebb gyermekük egy amerikai cégnél dolgozik, kisebbik leányuk a Magyar Televízió Kékfény című műsorának szerkesztő-riportere, a család legifjabb fiú tagja pedig egyetemista.
- Aránylag hosszú, 28 éves informatikai pályafutás után kerültem át a mobil iparágba. Matematikusként végeztem, de utána inkább szoftveresként dolgoztam, illetve informatikai cégeket vezettem.  Szabadidőmben sportolok, aktív tagja vagyok a Vodafone SC vízilabdacsapatának - mondta a vezető. Büszkeséggel tölti el, hogy Csornán és Kapuváron is képviselteti magát a mobilcég, melynek komoly és megbízható partnere a Molnár Kft. A Vodefone számára mindig az ügyfelek voltak a legfontosabbak, így a közelben élők jelentősebb utazás nélkül hozzájuthatnak a szolgáltatásokhoz az említett két város üzleteiben. Az ügyintézők készséggel várják az érdeklődőket, és ma már az sem probléma, ha valaki elkötelezte magát más szolgáltatónál, mert régi számának megtartásával nyugodtan átjelentkezhet a  több mint 330 millió tagot számláló Vodafone-családhoz.
Dr. Beck György úgy véli, hogy a gazdasági válság kevésbé érintette a mobilszolgáltatókat, de ettől függetlenül változtak a fogyasztói igények is. Új tendencia a mobil-internet előretörése, és a nem régi publikált adatok alapján 2009 végére több mint száz százalékkal nőtt az előfizetők száma az előző évhez képest. - A mobil-internet olyan kitörési lehetőség, ami felé haladunk, és lényegesen gyorsabban tör előre, mint a mobilhang. A 3G megjelenésével ez már igazi élmény és szélessáv - jegyezte meg a vezérigazgató. Nemcsak a Forma 1-en, de az internet sebességében is verseny alakult ki, mert nem mindegy, hogy mennyi idő alatt lehet az adatokat le- vagy feltölteni a tárhelyekre. A Vodafone egyre több helyre tervezi a 21 megabit sebességű internetet  telepítését, hogy minél több ügyfél számára elérhető legyen. A megszólaló szerint a biztonsági berendezésekbe helyezett sim-kártyák száma drasztikusan fog nőni a jövőben, mert egyre több lesz a machine to machine alkalmazás, vagyis az emberek helyett a gépek kommunikálnak egymással. Már elindultak a negyedik generációs hálózatok (LTE), melyek még nagyobb sebességre képesek, és egyre több lesz a mobilon keresztül elérhető szolgáltatás, mint például az autópálya-matrica vásárlás vagy a  parkolás. A vezérigazgató megemlítette, hogy az egészségügy és a szórakozás területén is meg fog jelenni a mobil-ügyintézés.
A Vodafone magyarországi piaci pozíciója a stabil harmadik helyen jegyzi a céget - jegyezte meg dr. Beck György, de magyarázatként hozzátette: nagyon erős verseny mellett, hat-hét éves késéssel indult a vállalat hazánkban, de folyamatosan csökken ez a hátrány. Tavaly 450 ezerrel csökkent a teljes mobilpiac ügyfeleinek a száma, ebből a két nem Vodefone-os versenyzőnek 250 - 260 ezerrel volt kevesebb az ügyfele, ezzel szemben a Vodafone 40 ezerrel növelte. Az elmúlt tíz esztendőben húsz százalékos piaci részesedést elért, több mint ezer alkalmazottat foglalkoztató vállalat több mint 2 és félmillió ügyfelet tudhat magáénak.

 

 

 

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play