Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A Régi Beled Baráti Kör jubileumi találkozója

Huszadik alkalommal találkoztak egymással a Régi Beled Baráti Kör tagjai, akik rég látott ismerőseikre és a városra egyaránt kíváncsiak. Eleinte harminc-harmincöt elszármazott jött el a rendezvényekre, de még ebben a pandémiás időszakban is megjelentek szinte ugyanennyien.

A megnyitó után a helyi általános iskola tanulói műsorral kedveskednek a megjelenteknek, majd azt követően beszámolót hallgathatnak meg a város fejlődéséről. Az újonnan belépő tagok elmesélik, hogy milyen indíttatásból csatlakoztak a baráti körhöz. A délelőtti program ebéddel zárul a helyi vendéglőben, ahol folytatódhat a kötetlen beszélgetés.
A legutóbbi, huszadik jubileumi találkozón dr. Baranyai Lenke, a mozgalom kezdeményezője tartott visszaemlékezést az elmúlt évtizedekről.
A Régi Beled Baráti Kör sokrétű tevékenységet folytat – mondta Borosné Tóth Zsuzsanna. A kuratórium elnöke néhány példát is említett: segítséget nyújtottak a hagyományőrző szakkörnek, kopjafa állításában közreműködtek, támogatásukról biztosították a zsidó emlékmű létrehozását, felkarolták az egyik történelem szakos főiskolai hallgatót, de természetesen várják a javaslatokat a folytatásra vonatkozóan.

2001 augusztusában 26 fővel alakult a Régi Beled Baráti Kör, melynek régi és újonnan csatlakozott tagjai azóta minden évben összejönnek, hogy megbeszéljék az elmúlt esztendőben történt eseményeket. Eleinte nem fix, hanem mindig változó időpontban tartották a találkozókat, de 2012-ben úgy döntöttek, hogy előre megbeszélt, állandó dátumhoz igazodva tervezik a rendezvényt. Mivel a búcsú utáni szombatra esett a választás, nem szükséges értesíteni a tagokat, mert mindenki tudja, hogy ezen a napon délelőtt tízkor megtartják a találkozót, melyre a Beleden élőket és az elszármazottakat egyaránt várják.

Beküldés dátuma: 2020. 09. 22.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play