Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A sikereket együtt kell megélnünk! - hangzott az újévi köszöntőben

Az újévköszöntőre a Rubato Band közreműködésével került sor Csornán. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin szerint a zenekar ékes példája annak, hogy a város milyen sok kulturális értékkel rendelkezik. A polgármester azt kívánta, hogy a koncert 2015 első olyan közös, boldog időtöltése legyen, amelyet remélhetőleg sok hasonló fog követni az esztendő során.

– Legtöbbünk ilyenkor elhatározza, hogy mit, miért, s hogyan fog másként csinálni, mint tette azt az óévben – mondta a Rubato Band hagyományos évnyitó koncertje előtt Csorna vezetője. – Mindenki új célokat, kihívásokat fogalmaz meg maga számára. Ilyenkor tele vagyunk bizakodással és reménységgel, erőt érzünk magunkban ahhoz, hogy mindezeket megvalósítsuk. Ugyanakkor a célok meghatározásához megfelelő önismeretre, a megvalósításához pedig kitartásra és akaraterőre van szükség. Mit is jelent a siker, s mitől lesz az új év boldog? A siker kulcsa abban áll, hogy az ember megvalósítható célokat tűzzön ki maga elé, melyek teljesítését követően képes azt valódi sikerként megélni. A boldogság azt jelenti, hogy az ember el tudja fogadni sorsa alakulását, ha mindennap kiveszi a részét egy „szépérzésből”, és összhangban él környezetével. Ha nagyobb dolgokat nem kaphatunk meg az élettől, tanuljuk meg elfogadni a kisebbeket. Becsüljük az apró örömöket, amelyek ott hevernek minden ember életútján, csak le kellene hajolnia értük. Azt kívánom minden jelenlévő és valamennyi csornai számára, hogy elérhető és megvalósítható célokat tűzzön ki maga elé a 2015-ös évre.
A szónok az egyéni tervek után áttért a közösségi célok megfogalmazására.
A város vezetése az új esztendőben továbbra is azon dolgozik, hogy utóbbiból minél több megvalósuljon. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin arra kérte a csornaiakat, hogy az előttük álló hónapokban saját céljaik mellett a város érdekeit is tartsák szem előtt. A település akkor válik sikeressé, ha az ott élő emberek és az általuk alkotott nagyobb közösségek mindent megtesznek az eredményességért.
– A sikereket együtt kell megélnünk, ugyanakkor biztos lesznek olyan nehéz pillanatok, amelyeken csak egymást segítve, támogatva tudunk úrrá lenni – tette hozzá a polgármester. – Mindenki előtt ismert, hogy Csornán olyan több évtizede dédelgetett álom fog valóra válni, amely valamennyi csornai számára üzenet is: Ha valamit akarunk, és közösen teszünk érte, képesek vagyunk valóra váltani álmainkat.

Beküldés dátuma: 2015. 01. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés