Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A sokoldalú beledi művelődésszervező

Horváth-Stipkovits Vivien úgy érzi, a színpadon teljesedik ki igazán. Kezdeti izgalmát legyőzve, hatalmas energiák szabadulnak fel benne.
A főleg előadóművészetekért rajongó kapuvári fiatal erőtartalékainak nagy részét mostantól a beledi rendezvények szervezésére fordítja.

 

A nyugállományba vonuló beledi művelődésszervező, Pallag Jánosné a kapuvári Horváth-Stipkovits Viviennek adta át nemrégiben a stafétabotot. Utóda a Felsőbüki Nagy Pál Gimnáziumban érettségizett, majd érdeklődési körének megfelelő, szerteágazó képzéseken vett részt. Mivel gyermekkora óta vonzódik a művészetekhez, különösen az énekléshez és a tánchoz, tizenhat éven át tagja volt a Diamant-Genius Tánciskolának. A helyi zeneiskolában nyolc esztendeig magánének órákat vett, napjainkban pedig egy győri énektanárhoz jár.
– Az éneklés nagyon fontos számomra. Kilenc évesen álltam először színpadra, amikor még Buza Béla bácsi szervezte a karácsonyi koncerteket – fogalmazott a riportalany.

A budapesti Kodolányi János Főiskola kommunikáció szakán diplomázott fiatal felsőfokú tanulmányaival párhuzamosan elvégezte a Bánfalvy Ági Nemzetközi Színiiskolát Budapesten. A kulturális rendezvényszervező tanfolyamot a Rátkai Tímea által alapított Prestige Oktatási Stúdióban fejezte be.

A szülők Vivien tudta nélkül nevezték be lányukat 2013-ban a Fásy Szupersztár Tehetségkutatóba, ami meghozta számára a győzelmet. Utána egy éven át járta az országot a főként mulatós zenéről ismert Fásy Ádám csapatával, s ugyanennyi ideig élő zongorakísérettel énekelt az Astoria Belvárosi Mulatóban. A kapuvári énekest annak ellenére befogadták az inkább dáridós produkciókhoz szokott előadók, hogy ő jobban kedveli a mai slágereket, régi táncdalokat és egyéb feldolgozásokat. Az egyik legszebb dolog számára, amikor polgári esküvőkön énekelhet.

Ilyen előzmények után éles váltásnak tűnik a beledi művelődésszervezői állás.
– Szerettem volna kipróbálni magam ezen a területen is – fogalmazott Horváth-Stipkovits Vivien, aki szerint jól jön neki a szakmai végzettség, de a rendezvényszervezést a gyakorlatban lehet igazán elsajátítani. Szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az emberek kiszakadva a hétköznapokból, felhőtlen szórakozással töltsék szabadidejüket. Szülei vállalkozásában több alkalommal rendezett különböző partikat, találkozókat.

Horváth-Stipkovits Vivien Beledi férjét hét évvel ezelőtt ismerte meg, és tavaly nyáron házasodtak össze. A művelődésszervező alig várja, hogy együtt dolgozhasson a belediekkel.
– Nagy szeretettel fogadtak, és szeretném megköszönni mindenkinek, hogy ilyen kedvesen és segítőkészen állnak hozzám, ami nagyon fontos számomra – mondta a pályakezdő fiatal, aki úgy tervezi, hogy továbbviszi az elődje által kezdeményezett, hagyományossá vált, közkedvelt programokat. Szeretné, ha a fiatalok jobban bekapcsolódnának a város közéletébe. A művelődésszervező úgy gondolja, életkorából adódóan könnyen megtalálja velük a közös hangot. Miután megismerte a helyiek elképzeléseit, együtt állnának neki a munkának.
A nyaranta minden hétvégén fellépő Horváth-Stipkovits Vivien énekesi karrierjét sem szeretné feladni, így komoly szervezést igényel a későbbiekben, hogy jelen legyen minden beledi programon.
– Minden szervezés kérdése, s mivel egy évre előre tudom, hogy milyen programjaink lesznek Beledben, így azon a hétvégén vállalok csak fellépést, amikor itt nem lesz rám szükség.

Beled új művelődésszervezője a megszokott és közkedvelt programok mellett hamarosan több újdonsággal lepi meg a helyieket, beleértve minden korosztályt.

Beküldés dátuma: 2017. 01. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play