Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A sportcsarnok áldás és egyben tehertétel is Ikrény számára

A vezető nagy hangsúlyt helyezne a kommunikációra: mindenekelőtt nyitni szeretnének a falu lakossága és a világ felé, és “rugalmasabban hozzáállni a helyi problémákhoz”. Fontosnak tartja a szoros partneri kapcsolatot a vállalkozókkal, és az utóbbi csoporttal akár rendszeres kerekasztal-beszélgetést is kezdeményezne. A hivatal segítséget nyújtana a pályázatok elkészítésében, s mindemellett kíváncsian várják e gazdasági közösség építő ötleteit. A helyi cégeket előnyben részesítenék, de a máshonnan érkezőkkel sem bánnának mostohán. Németh Tamás szerint Ikrényben nem működik annyi magántevékenység, mint ahányat a település kiváló földrajzi helyzete megindokolna, pedig hely lenne bőven, akár az ipari területen vagy a belsőbb részeken is. Előbbi nem az önkormányzat tulajdona, de az iparűzési adó a helyi büdzsét gazdagítaná. A helyi közterhek csökkentését is fontolgatják azzal a szándékkal, hogy még vonzóbbá tegyék a falut a letelepülni szándékozó beruházóknak.
A polgármester beszámolójából természetesen nem hagyhatta ki a sportcsarnokot sem, mert az épületkomplexum után tizenöt esztendőn át fizetendő hiteltörlesztés óriási anyagi terhet ró a költségvetésre. - A sportcsarnok kihasználtságát mindenképpen növelnünk kell - mutatott rá a problémára a riportalany. Hogy közelebb kerüljenek a megfogalmazott célhoz, szálláslehetőségeket kellene teremteni a nyári időszakban tervezett edzőtáborozáshoz. Az ikrényi kastély állaga folyamatosan romlik. Elképzelések ugyan vannak a hasznosítására vonatkozóan, de a fejlesztőkkel lebonyolított tárgyalások végkimenetele fogja meghatározni, hogy milyen funkciót kap majd az épület.
Németh Tamás jelezte, hogy az oktatás színvonalával sosem volt baj Ikrényben, de a helyi képzés ügye korábban megosztotta a testületet és a lakosságot, ami bizonytalanságot szült az érintettek körében. Képviselőtársaival mostantól e témában is egységes politikát kívánnak folytatni, ugyanis meggyőződésük, hogy a majd kétezres lélekszámú, kb. kétszáz általános iskolás korú gyermeket nyilvántartó településnek szüksége van a nyolcosztályos közoktatási intézményre. Gyakorló pedagógusként arra inti a kedves szülőket, hogy még véletlenül se essenek abba a hibába, hogy önnön vágyaik megtestesülését remélve, képességeiket felülmúló és indokolatlanul sokat követelő intézménybe írassák be csemetéiket, mert amíg lehet, hadd élvezzék a boldog gyermekkort. A kisebbekre gondolva Németh Tamás a családi napköziben lát nagyobb lehetőséget, mert bölcsőde építésébe csak biztos pályázati forrásból vághatnának bele. További megoldandó feladat az idősek védelmében kialakított szociális háló és gondozói kör létrehozása.
Németh Tamás úgy véli, hogy egységes testületi tevékenység körvonalazódik a Győrhöz közeli településen. Jómaga nem a megszorítások, hanem a kieső bevételek pótlásának a híve. Ikrény problémáit ismeri, és nyitott a lakosság előrevivő ötleteire.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 10.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play