Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A sportrajongók örülhetnek

Kapuvár  önkormányzata idén is díjazásban részesítette azokat a jó tanulmányi és sporteredményeket elért diákokat, akik szépen helytálltak az elmúlt tanévben, így a megyei, valamint az országos eredményeikkel öregbítették a város hírnevét.
Eleddig júniusban kerítettek sort erre a kis ünnepségre, de mivel akkor még nem ért véget a versenyszezon, bevárták a sorozat végét, hogy az összes eredmény birtokában köszönthessék a tanulókat. Az ülés megkezdése előtt kihirdették a Sedes Sapientiae pályázat kedvezményezettjeit. Az ösztöndíjszerű támogatásról azt kell tudni, hogy érték alapú, vagyis nem a szociális háttér figyelembevételével ítélik oda, hanem azon fiatalok kaphatják meg, akik aktív közéleti szerepvállalásuk mellett kiválóan teljesítenek az oktatási intézményekben. A polgármester elmondta, hogy a tehetséges diákoknak mindenütt örülnek, ugyanakkor a városvezető sajnálja, hogy a diplomások meghatározott része nem náluk fogja kamatoztatni megszerzett tudását, mert erre nem ad lehetőséget a település kapacitása.
A testületi ülés első napirendi pontjában a Fertő-Hanság Nemzeti Park írásos tájékoztatóját hagyták jóvá a képviselők. Ezután módosították az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló rendeletét, mely már nem tartalmazza az állami fenntartásba került kórház működési tételeit. Ezt követően két rendeletalkotásra került sor: Az egyik a tiltott, közösségellenes magatartásokkal foglalkozik, míg a másik az állattartás céljára szolgáló építmények létrehozása és bővítése esetén betartandó védőtávolságot szabályozza. A menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés viteldíjáról szóló rendeletet  azért kellett megváltoztatni,   hogy az utasok ne csak havonta, hanem negyedévente is válthassanak bérletet.
A tanácskozás részvevői többek között arról is szavaztak, hogy csatlakoznak a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz, mely a kimondottan nehéz helyzetben lévő családok gyermekeit segíti a tanulásban. A képviselők hozzájárultak a Berg Gusztáv Szakiskola maximális osztálylétszámának túllépéséhez, valamint javaslat hangzott el a településen a szilárd hulladék kezelésére vonatkozó szolgáltatói szerződés megkötésére. Utóbbival sikerül áthidalni azt szeptember 30-tól (eddig szól a lejáró szerződés) január elejéig tartó időszakot, amíg megkezdi tevékenységét az új szolgáltató.
A testület közbeszerzési eljárás indításáról határozott, melyre azért van szükség, mert 18 millió forint támogatást nyert a Belügyminisztérium egyik pályázatán. Az önkormányzat  4,5 millió forint önerővel járul hozzá a munkálatokhoz. A meccsekre és egyéb rendezvényekre járó sportbarátok gyakorta tapasztalják, hogy milyen szinten amortizálódott a pályán lévő kiszolgálóépület: ablakai mintha nem is lennének, s javításra szorul a tetőzet. Ezenkívül napkollektorokkal szeretnék előállítani a meleg vizet, továbbá megújul a kézilabdapálya, s gondolva a kosarasokra, természetesen ők sem maradnak ki a fejlesztésből. A listán szerepel még az edzőpálya és a kerítés felújítása. A nagy volumenű beruházást a nyílászárók cseréjével szeretnék kezdeni, hogy minél előbb spóroljanak az energiára kifizetett díjakon.
December 31-ig hosszabbították meg a Szent István király u. 1. szám alatti ingatlanon található épület helyrehozatali kötelezettségét, mert a tulajdonosok szeretnének rajta túladni. A zárt ülésen a lejárt lakásbérleti szerződések megújításáról döntött a testület.

A tér akkor tölti be igazán a funkcióját, ha nemcsak dísze a városnak, hanem az emberek használatba veszik.
Hámori György a nagy ütemben zajló városközponti rehabilitációval kapcsolatban kijelentette: Elégedett azzal, ahogy a munkálatok haladnak, és a Fő tér a város éke lesz. Az ellendrukkerokkal nem foglalkoznak, hisz csoda lenne, ha a tízezres lélekszámú településen mindenki egyformán gondolkodna. Néhányan a zöldterületek csökkenését kifogásolták, amíg meg rendelkezésre állt, ügyet sem vetettek rá, sőt, a bokrokat gyakran illemhelynek használták, és  keresztbe-kasba járkáltak a gyepen. A kiépítésre kerülő öntözőrendszernek köszönhetően sokkal gondozottabbak lesznek a megmaradó parkok, melyeket úgy alakítják át, hogy sokkal használhatóbbak legyenek: a kismamák könnyedén tolhatják a babakocsikat, az idősek pedig
Beküldés dátuma: 2012. 10. 03.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek