Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A szakember szerint rugalmas az új munka törvénykönyve

A szakemberek a kapuvári fórumon sorra vették azokat a rendelkezéseket, amelyekkel a munkáltatóknak soron kívül kell foglalkozniuk, s bemutatták a 2013-tól aktuálissá váló intézkedéseket. Torma Beáta szakokleveles tanácsadó konferenciák keretében rendszeresen tájékoztatja az érdeklődőket a munkajogi tárgykörben. A HR-szolgáltató cég képviselője húsz éve foglalkozik ezzel a területtel, ezért ő könnyebben nyomon  tudja követni a munkavállalót, illetve a munkáltatót érintő szabályokban bekövetkező változásokat. Kapuvári előadását a városban és a környékén működő kisebb cégek, valamint könyvelőirodák vezetőinek állította össze. A nagy érdeklődés azt mutatja, hogy a munkáltatók odafigyelnek alkalmazottaik előírásszerű foglalkoztatására.
Torma Beáta összefoglalójában azokról a rendelkezésekről beszélt, amelyeket a rugalmasság jegyében biztosít a törvény a munkáltatóknak. A tanácsadó szerint a munkavállalók érdekeit nem hozzák hátrányba a legújabb rendelkezések. Minden ellenkező híresztelés ellenére sem hosszabbítható meg a három hónapos próbaidő. A bérpótlék átstrukturálódását  érintve megjegyezte: a dolgozók nem fognak kevesebbet keresni. Az atipikus foglalkoztatási formák pedig a hátrányos helyzetűek és a kismamák munka világába való visszatérését segítik. A munkajogi szakértő mindkét oldalnak (munkaadói és munkavállalói) azt javasolja, hogy tájékozódjon a megjelent kiadványokból, a kamaráknál és a különböző érdekvédelmi szervezeteknél, ahol a legtöbb esetben ingyenes j
Beküldés dátuma: 2012. 08. 08.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play