Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A szakember szerint rugalmas az új munka törvénykönyve

A szakemberek a kapuvári fórumon sorra vették azokat a rendelkezéseket, amelyekkel a munkáltatóknak soron kívül kell foglalkozniuk, s bemutatták a 2013-tól aktuálissá váló intézkedéseket. Torma Beáta szakokleveles tanácsadó konferenciák keretében rendszeresen tájékoztatja az érdeklődőket a munkajogi tárgykörben. A HR-szolgáltató cég képviselője húsz éve foglalkozik ezzel a területtel, ezért ő könnyebben nyomon  tudja követni a munkavállalót, illetve a munkáltatót érintő szabályokban bekövetkező változásokat. Kapuvári előadását a városban és a környékén működő kisebb cégek, valamint könyvelőirodák vezetőinek állította össze. A nagy érdeklődés azt mutatja, hogy a munkáltatók odafigyelnek alkalmazottaik előírásszerű foglalkoztatására.
Torma Beáta összefoglalójában azokról a rendelkezésekről beszélt, amelyeket a rugalmasság jegyében biztosít a törvény a munkáltatóknak. A tanácsadó szerint a munkavállalók érdekeit nem hozzák hátrányba a legújabb rendelkezések. Minden ellenkező híresztelés ellenére sem hosszabbítható meg a három hónapos próbaidő. A bérpótlék átstrukturálódását  érintve megjegyezte: a dolgozók nem fognak kevesebbet keresni. Az atipikus foglalkoztatási formák pedig a hátrányos helyzetűek és a kismamák munka világába való visszatérését segítik. A munkajogi szakértő mindkét oldalnak (munkaadói és munkavállalói) azt javasolja, hogy tájékozódjon a megjelent kiadványokból, a kamaráknál és a különböző érdekvédelmi szervezeteknél, ahol a legtöbb esetben ingyenes j
Beküldés dátuma: 2012. 08. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play