Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A szakmai elismerés az egész közösségnek szól

Csitei Gábor tizenkét éve foglalkozik hivatásszerűen a gyermekek táncoktatásával, korábban pedig mint amatőr táncos vett részt a helyi kulturális életben. 16 évesen,  tehetséges néptáncosként és szervezõként vette át a Kapuvár Néptáncmûvészetéért Alapítvány irányítását, s ezzel együtt a felnõtt néptánccsoport vezetését.
– Az elmúlt tizenegynéhány év legnagyobb eredménye, hogy létrejött a magyar hagyományok, ezen belül a néptánc és a népzene átörökítésére „felesküdött” közösség, melynek révén több száz fiatal került közelebb régi kultúránkkal. A tánciskola a Kapuvár környéki községekbe is eljutott, ezért a kisebb településeken élő gyermekek is hozzájutottak ehhez a tudáshoz – nyilatkozta a Győr-Moson-Sopron megye közművelődéséért elismert táncpedagógus. Az általa irányított iskola szakmai eredményeit hazai versenyeken, valamint bel- és külföldi szakmai fesztiválokon szerezte meg.
A táncosok egész éven át elfoglaltak, mert nemcsak nyáron, hanem ősztől tavaszig vannak fellépéseik. Idén közel negyven gyerek erdélyi táborozáson vett részt, a felnőttek pedig a tizenöt ország részvételével megrendezett észak-németországi folklórfesztiválon jártak.
Csitei Gábor előzetesen nem értesült a megyei díjra való felterjesztéséről, ezért meglepetésként érte  az elismerés. A média lehetőségét megragadva megköszönöm, elsősorban Hámori György kapuvári polgármesternek, hogy rám gondolt és érdemesnek talált a díjra, valamint a megyei önkormányzat képviselőinek, hogy támogatta a jelölésemet. – A kitüntetéssel nemcsak az én munkámat ismerték el, hanem azt a közösséget is, ahol dolgozom, valamint az ide járó gyerekeket és a szülőket.
Beküldés dátuma: 2013. 09. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek