Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A számítástechnikát sosem késő megtanulni!

A Csornán és részben Kapuváron dolgozó rendszergazda munkahelyén a számítógépek üzemeltetésével, az új rendszerek beindításával és a felhasználók oktatásával foglalkozik. Ha szükséges, a megyei központ tevékenységéhez is segítséget nyújt. – A munkámból kifolyólag is igyekszem a legfrissebb eszközöket és programokat megismerni, és amennyire lehetőségem van rá, ezt tovább is adni – nyilatkozta a villamos üzemmérnöki és számítógép-programozói végzettséggel rendelkező szakember. – Mivel nagyon érdekel a számítástechnika, és célom a minél szélesebb körű elterjesztése, szeretném megismertetni a nyugdíjasokat azzal, hogy milyen óriási fejlődésen ment keresztül az információtechnológia – mondta a csornai előadás előtt.
Bauer Mihály főiskolás korában kapott kedvet az informatikához, de a ‘70-es években még csak az üvegfal mögé helyezett számítógépeket nézegethették az egyszerű diákok, akiket nem engedtek az eszközök közelébe. Igazán akkor tudott elmélyedni a témában, amikor a ‘80-as évek táján Magyarországon is megjelentek a  személyi számítógépek. – Ettől kezdve folyamatosan képeztem magam, és elkezdtem a tanfolyamok szervezését. A tanulók alap-, illetve középfokú szakmai ismereteket szerezhettek – hangzott az interjúban.
A mai gépek nagyon egyszerűen kezelhetők, a világhálóra pedig lassan mindenkinek szüksége lesz. Az informatikus folyamatosan azon munkálkodik, hogy életkortól függetlenül, mindenkit meggyőzzön a következőről: Nem csak a húszéveseké az internet! A tanuláson kívül számos dologra használható, például információgyűjtésre, szórakozásra vagy akár kapcsolatépítésre. Annak sem kell megijednie, aki még sosem ült le a számítógép elé, hiszen ha kellő nyitottsággal és érdeklődéssel kezdi az ismerkedést a számítástechnikával, hamar eljut arra a szintre, amikor a gép használata már sikerélmény.. A Hobbim a számítógép nevű tanfolyamon a teljesen kezdők is elsajátítják az alapokat.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 25.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek