Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A szén-monoxid alattomos veszélyforrás

A gáztüzelés esetén legalább évente ellenőriztetni kell az égéstermék elvezetőit, továbbá a megfelelő levegő-utánpótlást a tüzelőberendezés helyiségében – fogalmazott Nyerges Miklós ügyvezető. A modern nyílászárók nagy előnye, hogy csökkentik az otthonok energiaköltségeit, viszont légmentesen zárják a lakásokat, ami miatt megszűnik a helyiségek természetes szellőzése. A szén-monoxid vízgőzzel telített színtelen, szagtalan vegyület, ezért szinte észrevehetetlen. A szakértő a háztartásokba is ajánlja a jelzőkészülék beszerzését, mert használatával sokkal nagyobb biztonságban lesznek a lakók.

Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Szolgáltató Kft. igazgatója a szilárd tüzelőberendezésekkel kapcsolatban elmondta: a kazánházban lehetőleg minél kevesebb éghető anyag legyen, és a lehető legtávolabb a tüzelőeszköztől. A kéményeket a törvény előírása szerint évente kétszer kell ellenőriztetni, és szükség szerint tisztíttatni. Nyerges Miklós a szilárd tüzelés esetén a legfőbb veszélyforrásnak a nem megfelelő fűtőanyag használatát nevezte. Ilyenek például a vizes fa, a háztartási hulladékok, PET-palackok, mert aki ezeket alkalmazza, annak idő előtt romlik a kéménye. A kivezető falára rakódott szennyezőanyagokat nehéz eltávolítani.
Beküldés dátuma: 2012. 11. 28.

Kapcsolódó hírek

  • A trianoni békediktátum aláírására emlékeztek

    A kapuváriak folyamatosan példát mutatnak az összetartozásukról, legyen szó a családon, a szomszédságon belüli segítségnyújtásról, de elég egy magyar emberhez kötődő apró siker, jó hír is, hiszen az illető egy közülünk – hangsúlyozta Horváth László.

További hírek