Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A szentmise után a szabadtéren folytatódott az ünnepség Kapuváron

Kapuvár polgármestere – televíziós interjúnk készítésekor – épp felfigyelt a virágágyásban megbúvó gyomnövényre, ezért nyomban hozzátette: Természetesen van min javítani, de közös munka eredménye, hogy a város közterei országos viszonylatban is megállják a helyüket rendezettségüket tekintve.

Kapuvár Város Önkormányzata és a Kapuvári Egyházközség a délelőtti szentmisét követően Hősök Napi megemlékezést tartott nemrégiben a Fő téri Hősök Parkjában lévő emlékműnél.
Hámori György megemlítette az egyházközség és a város között kialakult jó kapcsolatot, ezért az első áldozás időpontját figyelembe véve határozták el, hogy május utolsó vasárnapja helyett pünkösdkor emlékezzenek a magyar katonákra és civil áldozatokra. A Kapuvári Hajdúk és Gartai Muskétások csapata külsőségében és szellemiségében is emelte az ünnepség színvonalát.
– Valamikor ez az ünnep a templomban zajlott, hiszen a baloldali hajóban van a hősök oltára, de az ott feltüntetett nevek egy pályázatból adódóan a világháborús emlékmű talapzatán olvashatóak – mondta a polgármester, aki szerint Kapuváron nemcsak a kiemelt ünnepeken telik meg a templom, hanem az egyéb alkalmakkor is, mert az itteniek rendszeresen gyakorolják vallásukat.
Évekkel ezelőtt felmérték a lakosság, illetve a hívők templomba járó szokásait, mely szerint a kapuváriak ebben is jó példát mutatnak a megye többi településén élőknek.

Hámori György a május végi testületi ülésről elmondta, hogy a cégek és alapítványok ott elhangzott beszámolói mind határidőre történtek. Az önkormányzat tulajdonosként, vagy delegált felügyelő bizottsági tagjai által vesz részt az említett szervezetek munkájában. Kapuvár vezetője szerint a gazdasági társaságok a város érdekeit figyelembe vevő és szempontjait maradéktalanul teljesítő tevékenységet végeztek a tavalyi évben. A képviselők szintén elégedettek voltak az ülésen elhangzott beszámolókkal, így egyhangú szavazással fogadták el azokat.

A lakosság kezdi magáénak érezni a város által rendben tartott a parkokat, ezért egyre többen ügyelnek az állagmegóvásra. Mára a Fő tér rehabilitációjakor megszólaló kritikus hangok is elcsendesedtek, mert az emberek belátták, hogy a zöld felületek aránya nemhogy csökkent, hanem inkább még nőtt is. Sokkal esztétikusabbak lettek a valamikori kavicsos területek, mert azóta térkővel rakták le. Volt, aki a padok számát sokallta: Ennyi hajléktalan lesz a városban, hogy mindenkinek pad kell? – élcelődtek néhányan. Hámori György a kérdésre így reagált: – Az illető jöjjön ki a tavasztól őszig tartandó időszakban valamelyik délután a parkokba, hát nem hiszem hogy talál magának helyet, ahova le tudna ülni. Arra is hadd hívjam fel a figyelmet, hogy ingyenes wifi működik a főtéri parkban, ezért a fiataloknak sem kell a négy fal között maradniuk, hanem a jó levegőn internetezhetnek.

Beküldés dátuma: 2017. 06. 13.

Kapcsolódó hírek

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play