Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A szentmise után a szabadtéren folytatódott az ünnepség Kapuváron

Kapuvár polgármestere – televíziós interjúnk készítésekor – épp felfigyelt a virágágyásban megbúvó gyomnövényre, ezért nyomban hozzátette: Természetesen van min javítani, de közös munka eredménye, hogy a város közterei országos viszonylatban is megállják a helyüket rendezettségüket tekintve.

Kapuvár Város Önkormányzata és a Kapuvári Egyházközség a délelőtti szentmisét követően Hősök Napi megemlékezést tartott nemrégiben a Fő téri Hősök Parkjában lévő emlékműnél.
Hámori György megemlítette az egyházközség és a város között kialakult jó kapcsolatot, ezért az első áldozás időpontját figyelembe véve határozták el, hogy május utolsó vasárnapja helyett pünkösdkor emlékezzenek a magyar katonákra és civil áldozatokra. A Kapuvári Hajdúk és Gartai Muskétások csapata külsőségében és szellemiségében is emelte az ünnepség színvonalát.
– Valamikor ez az ünnep a templomban zajlott, hiszen a baloldali hajóban van a hősök oltára, de az ott feltüntetett nevek egy pályázatból adódóan a világháborús emlékmű talapzatán olvashatóak – mondta a polgármester, aki szerint Kapuváron nemcsak a kiemelt ünnepeken telik meg a templom, hanem az egyéb alkalmakkor is, mert az itteniek rendszeresen gyakorolják vallásukat.
Évekkel ezelőtt felmérték a lakosság, illetve a hívők templomba járó szokásait, mely szerint a kapuváriak ebben is jó példát mutatnak a megye többi településén élőknek.

Hámori György a május végi testületi ülésről elmondta, hogy a cégek és alapítványok ott elhangzott beszámolói mind határidőre történtek. Az önkormányzat tulajdonosként, vagy delegált felügyelő bizottsági tagjai által vesz részt az említett szervezetek munkájában. Kapuvár vezetője szerint a gazdasági társaságok a város érdekeit figyelembe vevő és szempontjait maradéktalanul teljesítő tevékenységet végeztek a tavalyi évben. A képviselők szintén elégedettek voltak az ülésen elhangzott beszámolókkal, így egyhangú szavazással fogadták el azokat.

A lakosság kezdi magáénak érezni a város által rendben tartott a parkokat, ezért egyre többen ügyelnek az állagmegóvásra. Mára a Fő tér rehabilitációjakor megszólaló kritikus hangok is elcsendesedtek, mert az emberek belátták, hogy a zöld felületek aránya nemhogy csökkent, hanem inkább még nőtt is. Sokkal esztétikusabbak lettek a valamikori kavicsos területek, mert azóta térkővel rakták le. Volt, aki a padok számát sokallta: Ennyi hajléktalan lesz a városban, hogy mindenkinek pad kell? – élcelődtek néhányan. Hámori György a kérdésre így reagált: – Az illető jöjjön ki a tavasztól őszig tartandó időszakban valamelyik délután a parkokba, hát nem hiszem hogy talál magának helyet, ahova le tudna ülni. Arra is hadd hívjam fel a figyelmet, hogy ingyenes wifi működik a főtéri parkban, ezért a fiataloknak sem kell a négy fal között maradniuk, hanem a jó levegőn internetezhetnek.

Beküldés dátuma: 2017. 06. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek