Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A szép tavasz elébe: táncháztalálkozó Csornán

Tavaszváró a Rábaközben címmel tartottak gyermek táncháztalálkozót a csornai néptánciskolában. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósult programra a csornaiakon kívül négy településről érkeztek a vendégcsoportok.

A házigazda Timaffy László Alapfokú Néptánciskola, valamint Szany, Szil, Kapuvár és Mihályi táncosai vettek részt a csornai gyermek táncháztalálkozón. A rendezvény alcíme, a „Komatálat hoztam” azokra a barátságok utal, amelyek nagyon fontosak a diákok életében, hiszen a táncórákon kívül is találkoznak egymással a fiatalok.
– Mivel a néptánc színpadi műfaj, gálaműsorral indult a délelőtt, amelyen minden vendégcsoport bemutatkozott egy-egy produkcióval. Ezt követően Cseh Tamás és zenekara adta elő rövid koncertjét. A nap folyamán kézműves foglalkozások várták a gyerekeket. A táncháztalálkozó alkalmával valamennyi együttes megtanította a többi csoportnak saját tánclépéseit – nyilatkozta Lengyel Ágnes táncpedagógus, az intézmény igazgatója.

Beküldés dátuma: 2016. 05. 03.

Kapcsolódó hírek

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play