Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A szerelem és a szeretet ösztönzi a versírásra

Enesei interjúalanyunk tanult szakmája szerint energetikus, mégis idestova huszonhat éve pecsenyesütőt üzemeltet. A korábban művezető megunván a bezártságot, hátat fordított az üzemnek, és a magánkereskedelemben találta meg a felszabadultabb életformát. Nem mellesleg a Magyar Írószövetség nívódíjas költője három kötet kiadásán van túl. Munkahelyén, a győri Dunakapu téren üzemelő pecsenyesütőben  számtalan olyan élmény éri, mely rímfaragásra inspirálja őt. Csornán töltött katonaévei alatt intenzív súlyemelésbe kezdett, s rájött arra, hogy a testi-lelki egyensúlyát csak a mozgás által nyerheti el. Az alma nem esik messze a fájától, mert fia, ifjabb Mezőfi nehézsúlyú bokszolóként vált ismertté. De honnét jött az édesapának a költészet? A magát romantikus beállítottságúnak valló szerző mélyebben átéli az apróbb szépségeket. Az igazi szerelem tizenöt éve érte utol, s mint mondta, attól kezdve fokozatosan alakult költői énje. Mivel úgy vette észre, hogy sorai hatnak az emberekre, ez további inspirációt jelentett az íráshoz. A szeretet érzése hatja át hazafias verseit, melyekről a szakma is jó véleménnyel van. A Kossuth-díjas Faludy György egyenesen Petőfi reinkarnációjának nevezte az enesei verselőt, aki ebben  a párhuzamban azért némi túlzást vél felfedezni. Mezőfi László legutóbbi kötete Haza és szerelem címmel jelent meg, mely nagy sikert aratott bizonyos olvasói csoportoknál. Kormányzati körökben szintén ismerik és méltányolják a poéta munkásságát, melyekkel kapcsolatban több  ereklyeként őrzött dicsérő levéllel rendelkezik.
Meghatározó volt Mezőfi László életében, amikor az enesei után két győri általános iskolában tartott előadást, melyért vastapssal jutalmazták a gyerekek, akik feszült figyelemmel követték  szeretetről szóló költeményeit. A Petőfi szellemi nyomdokain járó költő közérthető stílusban, népies egyszerűséggel írt versei azonnal hatnak. Az irodalomszerető olvasóknak jó hír: formálódik Mezőfi László  negyedik kiadványa.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play