Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A szerencsések állatkerti belépőt nyernek

A fővárosi után néhány évvel, így hazánkban másodikként alakult meg a győri részvénytársaság. A 130 éves jubileumát ünneplő  Pannon-Víz Zrt. a lakosság  egészséges ivóvízellátását tűzte ki célul.  A cég csornai üzemmérnökségén Tőke László elnök-vezérigazgató rövid történeti összefoglalót tartott a Rábaközi Televíziónak.

A vezetékes ivóvizet először a nagyobb településeken, városokban építették ki, így a csornai és a kapuvári rendszer után a kisebb helyekre is eljutottak. Tőke László szerint semmi szükség arra, hogy ásványvizes palackokat cipeljünk haza, hiszen jó minőségű víz folyik a csapokból.
A Pannon-Víz a130 éves jubileumot méltó módon ünnepli meg, amelybe szeretnék, ha a fogyasztók is részt vennének. Az akció 2014. április 1-től június 30-ig tart. A [email protected] e-mail címre jelentkezők közül minden 130.  regisztrált 5 db állatkerti belépővel gazdagodik. Az e-mailben mindössze a szolgáltatótól kapott valamelyik számlán szereplő fizető azonosító számot és a saját értesítési telefonszámot kell megadni. Más adat (név, cím) közlésére nincs szükség. A levél tárgyában a „Jubileum 130" szöveg szerepeljen. A belépőjegyeket szeptember 30-ig lehet felhasználni a győri Xantus János Állatkertben.

Örökbefogadás a jubileum alkalmából.
 A vízmű és az állatkert kapcsolata nem új keletű. Árvizeknél, csatornadugulásoknál mindig az első hívó szóra ott voltak az állatkertben a pannon-vizes szakemberek is. Az állatkert a legnagyobb ajándékot  közel egy éve kapta a vízszolgáltatótól, egy csomag formájában, amiben „Csövi” az aligátorteknős volt, akit a csatornában találtak a vízműves kollégák. Máig ő az egyik legnépszerűbb állat Győrben.
Nem kevésbé népszerű Dona, a törpe víziló, amely 2000-ben került a győri állatkertbe, egy különleges fajmentési program keretében. Az egyedüllét nem zavarta, ám nemrég társa érkezett, Pippo személyében. A két amúgy magányos állat Győrben hamar egymásra talált, Dona már várandós, rövidesen egy kis víziló bébivel örvendezteti meg az állatkert közönségét. Addig is vígan lubickolnak a medencéjükben és ha megunják a fürdőzést közös sétára indulnak. Donát és Pippót, a győri víziló párt egy évre fogadta örökbe a Pannon-Víz Zrt., ezzel csatlakozott az állatkertet támogatók népes táborához.

A Pannon-Víz a jubileumi évforduló alkalmából várja a vízműhöz, a vízszolgáltatáshoz fűződő régi fotókat, emlékeket. Elsősorban a régi vízműves kollégák és leszármazottaik anyagaira számítanak, továbbá bíznak az iskolák, és egyéb csoportok, közösségek gyűjtőmunkájában. A beérkezett képekből és emléktárgyakból vándorkiállítást szerveznek, melynek megnyitója 2014. júliusában lesz a megyeszékhelyen.
További érdekesség, hogy a Győr-szabadhegyi víztoronyban 2014. május 17-én és május 31-én 10-től 14 óráig várják a közönséget. Tiszta időben kiváló látványt nyújt a panoráma, s ebből a magasságból a fotósok légi felvételnek megfelelő minőségű képeket készíthetnek. A családok frissítőt fogyaszthatnak, miközben idegenvezetők segítik őket a tájékozódásban.

Beküldés dátuma: 2014. 05. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés