Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A szeretet apostolára emlékeztek

A hűség városába különvonattal érkező diákok a Lővérek turistaútvonalán jutottak fel a hegyen lévő Deák-kúthoz. A rendezvénysorozat második napján három tanórát tartottak a pedagógusok, majd az ünnepség a Szent Anna-templomban folytatódott, ahol megemlékeztek a “szeretet apostoláról”. A műsorral készülő osztály rövid életképeket mutatott be, ami után szavalatok hangoztak el.
Törekiné Takács Beáta igazgatóhelyettes elmondta, hogy közel százhúsz kisdiák mérette meg képességeit azon a versenyen, melyre a győri, a csornai, a mosonmagyaróvári, a soproni és a szanyi katolikus iskolából érkeztek tanulók. A Kapuvár Térségi Általános Iskola pedagógusai meglehetősen tág témakörökből állították össze a kérdéseket, hiszen nyelvtani, hittani, természetismereti, német nyelvi és matematikai példa is szerepelt a feladványok között. Nagy népszerűségnek örvendtek a gyerekek körében a nyelvtani és nyelvhelyességi ismereteket firtató kérdések. A hittantudást felmérő verseny első három helyezettjét Radó Tamás plébános emlékkönyvvekkel jutalmazta.
A Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola nemrég kinevezett igazgatóhelyettese, Törekiné Takács Beáta, két éve választotta lakóhelyéül Kapuvárt, s azóta tanít az intézményben. A győri tanítóképzőt és a szombathelyi főiskolát végzett, rövid ideig biztosítós szakemberként dolgozó hölgy korábban  a vági általános iskolában oktatta a nebulókat. A mostani rendezvény lényegének azt tartja, hogy erősíti a katolikus iskolák közötti jó viszonyt, valamint új ismeretségek, barátságok szövődnek a tanárok és a gyerekek között.
A Páli Szent Vince-iskola az óvodásokkal együtt fog emlékezni november 11-én Szent Mártonra, s még e hó 19-én  bált rendeznek a szülőknek és a pedagógusoknak a Garta vendéglőben, ahova várják a kapuváriakat. Tél elejére tervezik, hogy sulinapok keretében mutatják be az iskolát az óvodából kikerülő kicsiknek.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play