Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A szeretet apostolára emlékeztek

A hűség városába különvonattal érkező diákok a Lővérek turistaútvonalán jutottak fel a hegyen lévő Deák-kúthoz. A rendezvénysorozat második napján három tanórát tartottak a pedagógusok, majd az ünnepség a Szent Anna-templomban folytatódott, ahol megemlékeztek a “szeretet apostoláról”. A műsorral készülő osztály rövid életképeket mutatott be, ami után szavalatok hangoztak el.
Törekiné Takács Beáta igazgatóhelyettes elmondta, hogy közel százhúsz kisdiák mérette meg képességeit azon a versenyen, melyre a győri, a csornai, a mosonmagyaróvári, a soproni és a szanyi katolikus iskolából érkeztek tanulók. A Kapuvár Térségi Általános Iskola pedagógusai meglehetősen tág témakörökből állították össze a kérdéseket, hiszen nyelvtani, hittani, természetismereti, német nyelvi és matematikai példa is szerepelt a feladványok között. Nagy népszerűségnek örvendtek a gyerekek körében a nyelvtani és nyelvhelyességi ismereteket firtató kérdések. A hittantudást felmérő verseny első három helyezettjét Radó Tamás plébános emlékkönyvvekkel jutalmazta.
A Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola nemrég kinevezett igazgatóhelyettese, Törekiné Takács Beáta, két éve választotta lakóhelyéül Kapuvárt, s azóta tanít az intézményben. A győri tanítóképzőt és a szombathelyi főiskolát végzett, rövid ideig biztosítós szakemberként dolgozó hölgy korábban  a vági általános iskolában oktatta a nebulókat. A mostani rendezvény lényegének azt tartja, hogy erősíti a katolikus iskolák közötti jó viszonyt, valamint új ismeretségek, barátságok szövődnek a tanárok és a gyerekek között.
A Páli Szent Vince-iskola az óvodásokkal együtt fog emlékezni november 11-én Szent Mártonra, s még e hó 19-én  bált rendeznek a szülőknek és a pedagógusoknak a Garta vendéglőben, ahova várják a kapuváriakat. Tél elejére tervezik, hogy sulinapok keretében mutatják be az iskolát az óvodából kikerülő kicsiknek.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés