Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A szeretet és tisztelet hangján emlékeztek a névadóra

Az ornitológus nevét viselő intézményben Márczisné Varga Lívia igazgató méltatta a helytörténészként is ismertté vált kutató életpályáját. A honismereti mozgalom egyik hazai úttörője 1956-ban költözött Budapestre. A 93 éves korában elhunyt kutatónak, a madártan kiváló ismerőjének hagyatéka a csornai múzeumba került, ahol  oklevelei, művei és dolgozószobájának részlete is látható. 1994-ben posztumusz Csorna Város Emlékéremmel ismerték el a nagy tanárt és lokálpatriótát, aki munkálkodása során a Rábaköz és a Hanság természeti értékeire irányította a figyelmet. Király Iván nevét 2006-ban vette fel a farádi iskola, amiről az épület falán lévő emléktábla tanúskodik. A fák, az erdő és a madarak szerelmesének kedvenc állata a békászó sas volt. Életpályája azt üzeni az utókornak, hogy óvják, védjék a természetet. – Úgy munkálkodjunk, éljünk a természetben, hogy méltók lehessünk emlékére – mondta Márczisné Varga Lívia. Az igazgató az ünnepség végén átadta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Csornai Tankerülete által adományozott emléklapot  Nagy László hetedikes tanulónak, aki – Mecsér község területén, az idei árvízi védekezésben – a közösségért vállalt önkéntes munkájával érdemelte meg a kitüntetett figyelmet.

Beküldés dátuma: 2013. 10. 18.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play