Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A szeretet lángja egész éven át melegítse az emberek szívét: az időseket köszöntötték Beledben

Becsülettel felnevelték gyermekeiket, akiknek értékesebb és jobb világot teremtettek. Fáradozásuk nem volt hiábavaló, hiszen az unokák is követhetik példájukat – köszöntötte a nyugdíjasokat Beled polgármestere. Major Jenő meggyújtotta az adventi koszorú soron következő gyertyáját.

A hála, a megbecsülés és a szeretet kifejezése volt a célja a beledi nyugdíjas napi rendezvénynek. A város önkormányzata nevében Major Jenő polgármester köszöntötte a település idősebb lakóit.
– Közel harminc éve köszöntjük, ünnepeljük az idős korúakat világszerte, s ekképpen városunkban is. Az itt jelenlévők közül mindannyiukról elmondható, hogy pályájukat, életüket még az előző korszakban kezdték, alapozták meg, s talán többen vannak olyanok is, akik úgy vélekednek, akkor egy kicsit könnyebb volt. Bárhogy is alakult a sorsuk, bizton’ elmondható: többségüknek küzdelmes volt az élete. Ahogy mondani szoktuk, semmit sem adtak ingyen, mindenért meg kellett küzdeni. Fáradságot nem ismerve dolgoztak, ha lehet jobb sorsuk legyen, mint elődeiknek, de még inkább gondoskodtak gyermekeikről. Mindezek mellett felépültek – néha nem kevés közösségi munkával – azok a közösségi intézmények és színterek, amelyeket ma már inkább unokáik használnak. Mindezen okból nem is köszöntőt, inkább köszönetet szeretnék mondani több évtizedes munkájukért, hogy a legnehezebb körülmények között is tették a dolgukat, hogy megépítették az ifjabb generáció számára a jelent, melyben ők már egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatják meg – mondta az ünnepi szónok. Major Jenő beszéde végén azt kívánta a nyugdíjasoknak, hogy családjuk körében, jó egészségben tölthessék a pihenés éveit.
– A közelgő karácsony alkalmából kívánok mindannyiuknak szeretetteljes, boldog ünnepeket – tette hozzá. Az est folyamán a Diamant Tánciskola óvodásai és iskolásai, valamint Sánta Attila zenész és Karsai Klára énekes szórakoztatta a közönséget.

Beküldés dátuma: 2018. 12. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play