Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A sziréna hangja jelzi, hogy érkezik a segítség

Ha valaki meg akarja ismeri a valódi csapatmunkát, az kövesse figyelemmel a mentők tevékenységét – mondta dr. Bónáné dr. Németh Katalin. Helyi vállalkozók, magán- és környékbeli közéleti személyek fogtak össze a csornai mentőállomás felújításának hírére – hangsúlyozta a képviselő.

Mint ég és föld, oly mértékben különbözik egymástól a nemrég átadott, és a korábbi csornai mentőállomás. Az egységes hívószámmal elérhető segítség a betegek hasznára van, de ugyanígy a szakszerű ellátás és a megfelelő intézménybe való szállítás – mondta dr. Czirner József, az Országos Mentőszolgálat operatív igazgatója. Dr. Lórántfy Mária regionális igazgató a csornai mentők 85 éves múltjáról beszélt az átadó ünnepségen. A mentőmunka szervezésében elévülhetetlen szerepe volt dr. Kokas Lajosnak, a Csornai Margit Kórház első igazgatójának – hangzott a beszédben.
A megszépült mentőállomás kulcsát Horváth Szabolcs állomásvezető vette át. A közel 54 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően immár az európai uniós normáknak és a kor színvonalának megfelelő körülmények között működhet a csornai állomás – olvasható az Országos Mentőszolgálat Főigazgatósága sajtóközleményében. A mentőállomás ellátási körzetébe 40 település tartozik, így évente megközelítőleg 1500 mentési feladatot lát el a 27 dolgozó. Jelenleg 3 mentőgépjárművet állítanak szolgálatba, melyek közül 1 esetkocsi, 2 pedig mentőgépkocsi. A 2014 januárjában kezdődött és augusztusban zárult beruházás érintette a mentőállomáson a garázs- és udvari kapuk automatizálását, a gépkocsimosó és fertőtlenítő helyiség kialakítását. Beépítették az új CO-érzékelőt, továbbá elkészült az épület homolokzi hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje. A hőtároló tartállyal ellátott melegvízszolgáltatást napkollektorok segítik. A modern öltöző mellett a szociális helyiségeknél újraépítették az aljzatot is. A bukorlatfelújítások, a festés, a mentőtiszti szoba és a zuhanyzó kialakítása szintén a projekt része volt. Létrehozták a veszélyes hulladékok tárolására alkalmas helyiséget, beépítették a kocsimosóba a páraérzékelőt, valamint elkészült a biológiaiszennyes-raktár is. Kicserélték a gépkocsitároló előtti burkolatot, a tetőhéjazatot, és befejeződött a részleges épületvillamossági és -gépészeti felújítás.

Beküldés dátuma: 2014. 09. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés