Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A szociális központ munkatársai felkészültek a változásokra

A szakemberek félelmei szerencsére nem igazolódtak be, mert a 2015. december végi jogszabályváltozások miatt sem csökkent a házi gondozást igénybe vevők köre. Csak néhány esetben fordul elő, hogy a feltételek módosulása miatt kiesnek a rendszerből.

2016 januárjától újabb települések csatlakoztak a Beledi Egyesített Szociális Központhoz: Acsalag, Dör, Bodonhely és Agyagosszergény. A csornai és a kapuvári járási székhelyeken gyermekjóléti központok jöttek létre. A zökkenőmentes együttműködés érdekében folyamatos megbeszéléseket tartanak az ottani szakemberekkel, akik átvették a munkához szükséges iratanyagokat.
– A területi munkát az előző évhez hasonlóan kezdtük meg. A társult települések mindegyikén ügyfélfogadást tart a család- és gyermekjóléti szolgálat munkatársa. Igyekszünk ellátni a lakosságot a szükséges információkkal és tanácsokkal. Szintén idei változás, hogy jogászt és pszichológust kell biztosítani a gyermekjóléti központokban – mondta Takácsné Horváth Mónika mb. intézményvezető.
A házi gondozás területén is történt változás. 2015. december 31-ig felül kellett vizsgálni az ellátottakat. Mára körvonalazódott a szolgáltatást igénybe vevők száma és jogosultsága, ezért megállapítható, hogy kevesen morzsolódnak le az új paragrafusok miatt.
A szociális központ munkatársai 2016. január 15-ig eleget tettek adatjelentési kötelezettségeiknek, és megkezdődött az idei költségvetés tervezése. Mindemellett még fokozottabban figyelnek a jelzőrendszer működtetésére.

Beküldés dátuma: 2016. 01. 20.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play