Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A szociális központ munkatársai felkészültek a változásokra

A szakemberek félelmei szerencsére nem igazolódtak be, mert a 2015. december végi jogszabályváltozások miatt sem csökkent a házi gondozást igénybe vevők köre. Csak néhány esetben fordul elő, hogy a feltételek módosulása miatt kiesnek a rendszerből.

2016 januárjától újabb települések csatlakoztak a Beledi Egyesített Szociális Központhoz: Acsalag, Dör, Bodonhely és Agyagosszergény. A csornai és a kapuvári járási székhelyeken gyermekjóléti központok jöttek létre. A zökkenőmentes együttműködés érdekében folyamatos megbeszéléseket tartanak az ottani szakemberekkel, akik átvették a munkához szükséges iratanyagokat.
– A területi munkát az előző évhez hasonlóan kezdtük meg. A társult települések mindegyikén ügyfélfogadást tart a család- és gyermekjóléti szolgálat munkatársa. Igyekszünk ellátni a lakosságot a szükséges információkkal és tanácsokkal. Szintén idei változás, hogy jogászt és pszichológust kell biztosítani a gyermekjóléti központokban – mondta Takácsné Horváth Mónika mb. intézményvezető.
A házi gondozás területén is történt változás. 2015. december 31-ig felül kellett vizsgálni az ellátottakat. Mára körvonalazódott a szolgáltatást igénybe vevők száma és jogosultsága, ezért megállapítható, hogy kevesen morzsolódnak le az új paragrafusok miatt.
A szociális központ munkatársai 2016. január 15-ig eleget tettek adatjelentési kötelezettségeiknek, és megkezdődött az idei költségvetés tervezése. Mindemellett még fokozottabban figyelnek a jelzőrendszer működtetésére.

Beküldés dátuma: 2016. 01. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés