Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A szociális központ várja a jelentkezőket!

A Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ változatlan ellátási területen, az előző évekkel azonos feladatokat lát el: szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, idősek, illetve fogyatékosok nappali ellátása, családsegítés, közösségi pszichiátriai ellátás, gyermekjóléti szolgáltatás.
Az idősek klubjába azokat a kapuvári nyugdíjasokat várják, akik képesek elhagyni otthonukat, és kedvet éreznek a társas kapcsolatokra. A fogyatékkal élők napközi otthonába nemcsak a helyben élő sérült személyeket, hanem a Kapuvár-beledi kistérség valamennyi településéről fogadják a rászorulókat. 2012 májusa óta Fertőd és Fertőszentmiklós is csatlakozott az intézmény ellátási területéhez – tájékoztatott Gulyásné Garab Mária. Az intézményvezető a távolabb élő személyek számára elmondta: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogató személyzete vállalja a térítésmentes utaztatást.

A Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központban az arra alkalmas, fogyatékkal élő személyeknek munkát biztosítanak. Szakképzett munkatársak foglalkoznak a mozgás- és értelmi sérültekkel, a látás és hallás problémákkal küzdő egyénekkel. Mivel nem teljes kapacitással üzemelnek, várják az újabb jelentkezőket. A napközibe járó ellátottakkal a saját képességeik szerint foglalkoznak, ezért mindig a kiindulási helyzethez képest dolgozzák ki az értelmi- és mozgásfejlesztési terveket. Aki képes valamilyen feladatot ellátni, annak biztosítják az intézményen belüli foglalkoztatást. Az ún. munkarehabilitációs díjban részesülő egyének bekapcsolódhatnak az intézmény működtetésével kapcsolatos munkálatokban, illetve hasznosíthatják magukat a helyi mosodában. A szolgáltató központ munkatársai nagy segítséget jelentenek az ellátottak hozzátartozóinak is, akik ebben az időben mentesülnek plusz feladataik alól, hiszen a sérült fiatalok nevelése sokkal nagyobb terhet ró a családokra.
Beküldés dátuma: 2013. 01. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play