Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A Szülőföldünkért Egyesület ismét indít jelölteket a helyhatósági választásokon

Molnár Ferenc elnök a 2006-os, illetve a mostani helyhatósági választásokon való részvételről beszélt. A civil szervezetnek négy évvel ezelőtt csak két képviselője jutott be a testületbe, s azért nem három, mert egy körzetben nem indulhatott a jelöltjük. - Idén ismét próbálkozunk, és mind a nyolc körzetre megvannak a jelöltjeink. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy olyan nagy változás a célunkat tekintve nincs, nem lehet, mert nagy változás Csornán nem történt. Most is elégedetlenek vagyunk a várossal, a fejlődés hiánya továbbra is mutatkozik.
A bal- és jobboldalra osztott városról ma már el lehet mondani (különösen az elhíresült Gyurcsány-hazugság óta), hogy alapvetően jobboldali érzelmű lakosokból áll. - A Fidesz olyan polgármesterjelöltet állított, akivel nem tudtak együttműködni, és sajnos a pártnak belülről alakult ki ellenzéke. Ez meglátszik a mostani választáson is. Kettéoszlott a város jobboldali csapata:  az egyik csornai Korona Polgári Egyesület néven indul, a másik pedig a Fidesz. Ha nincs a baloldalról ellenzék, akkor kialakítottak egyet saját magukból.
- Egyesületünk nem akar pártoskodni, azoktól függetlenül tevékenykedtünk eddig is a csornai önkormányzatban, nyilván tudomásul kell venni, hogy a Fidesz 75 százalékos országos győzelmét nem lehet figyelmen kívül hagyni, ezért együtt kell velük működni, mert segítséget csak abból az irányból lehet kapni - jelezte az interjúalany. - Legfontosabb célunk most is, mint négy évvel ezelőtt, hogy a közéletben történjen változás. A civilek önállóan gondolkodhatnak és tevékenykedhetnek, a pártoknál természetes dolog a felülről történő irányítás - hangoztatta Molnár Ferenc, majd így folytatta: olyan jelölteket akarnak állítani, akik már elértek valamilyen eredményt saját kis életükben. Fontos az egyesület számára, hogy olyan legyen a képviselő-testület, valamint vezetője, aki a magánéletében már bizonyított. - Úgy látjuk, ez a város továbbra is gazdátlan. Nemcsak az a gond, hogy kevés a pénz, hanem több odafigyelés kellene. Polgármester-jelöltet nem indítunk,  mert úgy érezzük, hogy így is elég nagy teher és probléma a város számára, hogy a Fidesz saját ellenséget talált az általuk állított városvezető személyében. A két kimagasló személyiség így is csatározik egymással. Az egyesület nem ellenzéki szerepre készül, eddig sem az volt a célunk, hogy állandóan kritizáljunk, és úgymond betartsunk a város vezetésének, segíteni szeretnénk, ha szükség van ránk. Meg szeretnénk köszönni az ajánlószelvényeket, és tisztelettel kérjük a lakosságot, hogy továbbra is tiszteljenek meg bizalmukkal. Ha jónak látják elképzeléseinket, akkor szavazzanak ránk.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés