Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A Szülőföldünkért Egyesület képviselőjelöltjeinek bemutatkozása

Samu János tősgyökeres csornai lévén ifjúkorát a Lehel tér környékén töltötte. A Díszmadártenyésztők Csornai Egyesületének alapító elnöke 2000 óta többször hallatott magáról, valamint a civil közösség rendezvényeiről.

Samu János 1954.augusztus 17-én  született Csornán. Általános iskolai tanulmányainak befejezése után a győri szakmunkásképzőben műanyag-feldolgozó képzettséget szerzett. 1975-ös bevonulásáig a Graboplastban dolgozott, majd 24 hónap után szerelt le a határőrségtől. A bemutatkozó ennél a pontnál jelezte, hogy ide csak a legmegbízhatóbb embereket sorozták be. Barbacsi párjával 1977-ben keltek egybe, és a csornai nagymama Kakukk utcai telkén építették fel a családi fészket. Hamarosan két gyermekük született: lányuk szintén családot alapított, aki két unokával örvendeztette meg a nagyszülőket, fiúk pedig még nem kötelezte el magát.
A képviselőjelölt elégedetten állapította meg, hogy Csorna nevét újabban a díszmadaras civil egyesület által is jegyzik. Samu János ismerőseivel, barátaival összefogva megpróbálta feléleszteni a legendás Lehel téri “grundot”: füvesítették a területet, ahol hálós focikapukat állítottak fel, odavezették a villanyt és kerítést építettek. Az interjúalany sajnálattal állapította meg: kihalt az emberekből a közösségi szellem. A civilek által szervezett Lehel téri sportrendezvényeket egyes pártok magukénak akarták kisajátítani, ezért négy-öt év múlva hanyatlásnak indult a kezdeményezés.
A csornai 1.számú választókerület képviselőjelöltje mielőtt terveinek felsorolásába kezdett volna, megjegyezte: tudni kell, hogy milyen pénzeszközök állnak a rendelkezésre. Samu János nincs megelégedve Csorna pártérdekek mentén történő irányításával. - Itt mindenki szép és okos volt, de Csornán egyáltalán nincs semmi. Ez egy halott város, amit elég nehéz lesz helyrehozni, de mi civilek arra törekszünk, hogy még valamit ki tudjunk aknázni a lehetőségekből - hangzott a megalapozott kritika. A választáson induló jelölt úgy látja, hogy a lehetőségekhez mérten sok mindent élhetőbbé kellene tenni a környéken, de felelőtlen ígérgetésekbe nem bocsátkozik. - Nem tudom azt ígérni, hogy holnaptól kolbászból lesz a kerítés, de az erős civil kontroll csak jó irányba viheti a képviselő-testületet - fogalmazott Samu János, aki nem tartja irányíthatónak magát, ezért munkája során a lelkiismeretére és a Mindenhatóra hagyatkozik.

Torin Ferenc 1969-ben mint hivatásos zenész került  Csornára, később civilben lakatos lett a Mezőgépnél, ahol érettségi után meós beosztást kapott. 1988-ban egyéni vállalkozóként tért vissza a vasas szakmához.

A csornai 8-as számú körzet civil képviselőjelöltje zenész múltjával kapcsolatban megjegyezte: Két-három fős csapat tagjaként slágerekkel szórakoztatta tíz éven át az éttermek és a presszók közönséget, de a haknizást is kipróbálta. A közéleti szereplést a Szülőföldünkért Egyesület felkérésére vállalta, mert érez magában annyi elhivatottságot, hogy szívesen tenne valamit szűkebb környezetéért, Kiscsornáért, illetve az egész városért. Égető problémának tartja a 85-ös főközlekedési úton átvezető egyetlen gyalogátkelőt, ami egyébként sem biztonságos. Az ügyes-bajos dolgaikat intéző emberek néha tíz percig is kénytelenek várakozni, hogy megszánja őket egy-egy autós. A kamionok parkolónak használják a Shell-kút mögötti szervizutat, amin nem lehet rendesen haladni, pedig nagy szükség lenne a jó útra a városrészek közötti közlekedésben. - Szeretném, ha a választópolgárok rám és a Szülőföldünkért Egyesület jelöltjeire szavaznának, mert ez olyan szervezet, amely pártoktól független, és ezt az önállóságot továbbra is szeretnénk megtartani.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 08.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play