Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A szülői munkaközösség is segíti a farsang lebonyolítását

A szülői munkaközösség ott segít, ahol szükség van a kétkezi tevékenységre, illetve az anyagi hozzájárulásra. Szervezőmunkájukkal mindig az adott iskola, illetve az oda járó gyermekek mindennapjait szeretnék jobbá tenni.

Dr. Hollósi Katalin két gyermeke a kapuvári Pátzay iskola tanulója, ezért elsősorban mint szülő volt jelen a télbúcsúztató mulatságon. Néhány éve a szülői munkaközösségi tagja, idén pedig megválasztották a csoport vezetőjének. Az alsóban és felsőben működő munkaközösségben osztályonként két szülő vállalja el a gyerekek képviseletét, de előfordul, hogy hárman is ellátják ezt a tisztséget. 

– Nagyon kedves szülőtársunk az egyik bál alkalmával fogalmazta meg: a tombola nem azért van, hogy nyerjünk és nyereményeket vigyünk haza, hanem a gyerekeket, illetve az iskolát támogassuk – mondta dr. Hollósi Katalin. Szerinte a közösség kemény magja rengeteget dolgozik, de kellő rábeszéléssel a többiek is rávehetőek a plusz munkára.
Rövidtávú terveik közt a Pátzay iskola főépületének palánkját szeretnék kicserélni, melyhez számítanak a városvezetés támogatására is. Ezenkívül a gartai kis iskola kerékpártárolóját is szeretnék még az idén befejezni. Amennyiben az intézményben kisebb eszközbeszerzés merül fel, esetleg bútorokra lenne szükség, abban is szívesen segítenek.
– Az iskola és a gyermekek támogatásának érdekében szervezzük meg évente, minden januárban a jó hangulatú szülői bált, amellyel igyekszünk hozzájárulni a tervek megvalósításához – mondta dr. Hollósi Katalin. A munkaközösség vezetője arról beszélt, hogy lehetőségeikhez mérten anyagilag segítik az iskolát, illetve amikor a szülők ráérnek, a fizikai munkából is kiveszik a részüket. Mindent egybevetve az összefogás több százezer forintnyi támogatást jelent az intézménynek. A munkaközösség tagjai már akkor elégedettek, ha hozzájárulhatnak az iskola biztonságosabbá tételéhez, továbbá a legapróbb dologgal segíthetik az intézményben folyó oktatást.

Beküldés dátuma: 2019. 02. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play