Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A szülők közreműködése az iskolában

Ahhoz, hogy működőképes legyen a szülői munkaközösség, osztályonként két önként jelentkező szülőre számítanak az iskolában. Nagyné Czinder Mónika, az elnökség egyik tagja a 3/c-t képviseli. A társadalmi munkát azért vállalta, mert szeretne tenni az osztályért, továbbá úgy gondolja, a gyermekeknek az iskola a második otthona, ezért nem mindegy, hogy milyen hangulatban telnek a mindennapok. – Minél jobb körülményeket teremtünk, a nebulók annál szívesebben jönnek az iskolába – mondta a szülő. Mint mondta, a prominens személyek kijelölése nem mindig megy gördülékenyen, előfordul, hogy rá kell valakit beszélni a plusz feladatokkal járó tisztség betöltésére. Amennyiben az oktatási intézmény valamilyen megoldandó probléma vagy szervezési feladat előtt áll, a munkaközösség tagjai ezt továbbadják a szülőknek, de visszafele is működik a dolog, mert megvitatják a  gyűléseken az anyukák és az apukák észrevételeit, amelyeket tolmácsolnak a vezetőségnek. Nagyné Czinder Mónika további feladataikról is beszélt: részt vesznek a jótékonysági bál, a családi nap és a papírgyűjtés szervezésében. 
Tomposné Cser Renáta kihívásnak érezte a munkaközösség vezetését, ezért szívesen elvállalta. Alig, hogy beindult az iskola, már az ősz elején megrendezték az alsósoknak a családi, a felsősöknek pedig az egészségnapot. Az ebédhez való nyersanyagokat helyi vállalkozók biztosították, akiket a szülők kértek fel az adakozásra. Az SZM-bálon befolyt összegből ajándék könyveket és okleveleket vásárolnak a tanév folyamán jól teljesítő gyerekeknek. Már most gondolnak a jövő esztendőre, mert tavasszal megint egészségnapot terveznek.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play