Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A tanulás fiatalon tart - 2020-ban ismét nyugdíjas akadémia

A Csornai Nyugdíjas Akadémia mára kivívta magának azt a rangot és elismerést, hogy nem a szervezők keresik a témákat, hanem maguktól jelentkeznek az előadók. Gyopáros Alpár köszöntőjében arról beszélt, hogy a közművelődési intézmény attól a közösségtől nyeri el valódi funkcióját, amit az egyéni elszánás tart össze hosszútávon.

A Csornai Nyugdíjas Akadémia tartalmas előadásait ma már nemcsak a „szépkorúak”, hanem a fiatalabb korosztály képviselői is látogatják. Nemrég ünnepélyes keretek közt zárták le a tizenhatodik szemesztert. Szalayné Galambosi Tímea, a művelődési központ igazgatója elmondta, hogy jövőre, azaz 2020. február 26-án folytatódik a közkedvelt sorozat.
Gyopáros Alpár elöljáróban megdicsérte a gyerekeket, mert nagyon szép műsorral kedveskedtek a vendégeknek, ami a felkészítő óvónők munkája nélkül nem jöhetett volna létre.
Az országgyűlési képviselő köszönetet mondott a rendezvény állandó médiatámogatójának, a Kisalföldnek, valamint a Rábaközi Televíziónak a folyamatos közvetítésért.
Pályázati támogatásból indult annak idején a nyugdíjas akadémia, mely forrás azóta elfogyott, de 2022-ig Csorna fogja finanszírozni a rendezvényt. Mivel dr. Bónáné dr. Németh Katalin mandátuma 2024-ig tart, arra kérte a polgármestert, hogy biztosítsa az időseknek ezt a közkedvelt programsorozatot.
A művelődési központ munkatársai évek óta lelkes elhivatottsággal vesznek részt a nyugdíjas akadémia lebonyolításában – fogalmazott a kormánybiztos –, de a legnagyobb köszönet talán mégis magukat a nyugdíjasokat illeti, hiszen az ő érdeklődő részvételük nélkül lélektelen, csupasz falakból állna csak a művelődési központ.
Gyopáros Alpár köszöntője végén ajándékkal kedveskedett a jelenlévőknek: a Csornai Nyugdíjas Akadémia résztvevőinek parlamenti látogatást szervez, melynek keretében megtekinthetik a felújított Kossuth teret valamint az Országházat. Az országgyűlési képviselő azt is vállalta, hogy körbevezeti a társaságot, valamint kifizeti a belépőjegyek árát, az útiköltséget pedig a csornai önkormányzattal közösen előteremti.
Szalayné Galambosi Tímea hozzáfűzte: a művelődési központ szívesen részt vesz a szervezőmunkában.
Kéri Mihályné a mostani, őszi szemeszter végén is megfogalmazta gondolatait a nyugdíjas akadémián elhangzott előadásokkal kapcsolatban. A megszólaló szerint mindannyian vágyunk a tudásra, mely által szebbé válik a jövő. Az iskolában szert teszünk számtalan ismeretre, de egész életen át gazdagítani kell ezeket az információkat.
Az akadémia zárórendezvényén a hallgatók átvehették a részvételüket igazoló oklevelet. Az ünnepségen közreműködött a Csornai Napközi Otthonos Óvoda Csillag csoportja, valaminta Csornai Széchenyi Népdalkör.

Beküldés dátuma: 2020. 01. 10.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play