Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A tavaszi nagytakarítás és városrendezés időszaka

A hó eltűnt, viszont felszínre kerültek azok a nemkívánatos jelenségek, amelyeket eddig a fehér takaró jótékonyan elfedett – mondta Jakab Zoltán, aki a saját szemével győződött meg arról, hogy bizony megviselte az időjárás az élősövényeket. A hosszú ideig tartó havazás, a szél, a hóekék mind rajta hagyták a nyomukat, de több helyen megsérült az útpadka és mélyültek a kátyúk. Visszatérve még a tavaszba nyúló télre: nem tartozik a hálás feladatok közé a hóeltakarítás és síktalanítás, mert gyakran éri szó a ház elejét, de az alpolgármester szerint a jogos kritikákat érdemes megfontolni. – Nem tudtunk a lakosság minden igényének megfelelni, de legalább megpróbáltuk – hangzott az interjúban. A járdaeltakarítás váltotta ki a legtöbb vitát, mert a hivatal nem köteles ezeket a szakaszokat tisztán tartani, de ahol tudtak, segítettek.
A belediek amiatt kevésbé aggódnak, hogy megkésik a mezőgazdasági idény, viszont sokkal zavaróbb a bizonytalan közmunkaprogram. Az eddigi tizenöt-tizennyolc munkás helyett idén, csak három hatórás személyt foglalkoztathatnak a mezőgazdasági tevékenységre. Ennyi emberrel még a közterületeket és temetőket sem biztos, hogy rendbe tudják hozatni, nemhogy a termőföldeket! – A létszám hiánya miatt nem csak a gépek, de a terület is parlagon maradhat, hacsak nem adjuk majd bérbe valakinek – panaszolta Jakab Zoltán. Hozzátette, hogy a vetőmag a rendelkezésre áll. Burgonya talán lesz, de a kézi műveléssel megoldható zöldségtermesztésre így gondolni sem mernek. Április közepénél sokkal tovább nem várhatnak, mert a kukoricát és a talajelőkészítést igénylő egyéb növényi kultúrát is idővel a földbe kell helyezni. Ha nem kapnak több közmunkást, még a végén a parkok és közterületek gondozását vállalkozásba kell adni.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 17.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play