Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A termelőtől közvetlenül a fogyasztó kosarába kerül az alma

Kedvezményes áron tudja beszerezni a fogyasztó kedvenc hazai gyümölcsét a Fidesz-KDNP által szervezett őszi almavásáron, mely a Hanság-Fertőmenti Szövetkezet támogatásával jöhetett létre. Minek köszönhető az olcsóbb termék? Rövidebb az értékesítési lánc, vagyis a termelőtől közvetlenül a fogyasztókhoz jut az alma – mondta Családi János.

Idestova tíz éve már, hogy a Fidesz-KDNP szervezésében almavásárt rendeznek Csornán, Kapuváron és Téten. Családi János szerint idén sokan arra panaszkodtak, hogy a házi kertekben nem termett elegendő alma. A Hanság-Fertőmenti Szövetkezet elnöke hozzátette: Sajnos a fagyok miatt ez náluk is gondot okozott, ezért kisebb a választék, mint amilyent a korábbi években megszokhattak a vásárlók. Ettől függetlenül most ősszel is mindenki megtalálhatta a neki leginkább tetsző almákat, mert a kínálatban szerepelt az édes, a közepesen édes és a savanykásabb válozat is. A vásárlók jonagored, jonaprince, idared gyümölcsökből válogathattak.
Az ismert mondás szerint «napi egy alma az orvost távol tartja». Családi János odafigyel arra, hogy lehetőleg minden nap elfogyasszon egy almát, mert segíti az emésztést és jót tesz a vérkeringésnek, ráadásul magyar földben termett, megbízható, hazai gyümölcsről beszélünk.
Major András örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a Fidesz-KDNP és a Hanság-Fertőmenti Szövetkezet kiváló kapcsolatának köszönhetően ismét megrendezhették a hagyományos almavásárt a csornai piactéren. Az idei barátságtalanabb időjárási körülmények ellenére is nagy volt az érdeklődés. A széllel kísért eső sem riasztotta el a vásárlókat, mert a meghirdetett délután egy órai kezdés után egyre többen jelentek meg a piactéren. – Az elmúlt évek tapasztalataira támaszkodva elmondható, hogy nagyon népszerű az almavásár, ami nem csoda, hiszen nagyon jó áron jutnak az érdeklődők a kiváló minőségű gyümölcshöz. Mindenki megtalálja a kedvére valót: az is aki az édesebb és az is aki savanyúbb almát szereti. Nagyon sok platformon elhangzik és felhívják a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára, melynek egyik alappillére a megfelelő mennyiségű gyümölcs fogyasztása, hazánkban pedig az egyik legnépszerűbb termék az alma.
A következő évben is szeretnék megtartani a vásárt – tette hozzá a Fidesz Csornai Alapszervezetének elnöke, majd megköszönte a Hanság-Fertőmenti Szövetkezet együttműködését.

Beküldés dátuma: 2023. 10. 31.

További hírek

Hirdetés