Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A tervek és a vágyak kortól függetlenek

– Közösségben, szeretetben élni az egyik legcsodálatosabb dolog a világon – mondta Fodor József. A három falu, Osli
Vitnyéd és Veszkény jól megérti egymást ügyes-bajos dolgaiban, ami azért is örvendetes, mert közös körjegyzőséget működtetnek. A központi szerepet utóbbi település tölti be.
Fodor József szerint annak ellenére, hogy megtartották a falunapot és volt néhány rendezvényük, idén sok mindennel nem dicsekedhetnek. Osli polgármestere megjegyezte: némi tartalék pénzzel rendelkeztek, ezért az elmúlt időszakból áthúzódó fejlesztéseiket be tudták fejezni. Pályázati forrásból újították fel a kultúrházat, rendbe tették a templom környékét, a parkosításnak köszönhetően megszépült a faluközpont. Bár a játszótér erős igénybevételnek van kitéve, a gondos karbantartás miatt megőrizte tetszetős küllemét. Az óvodával nincs gond, és az iskola is működik, ahol komoly felújítás történt az utóbbi időben.
Fodor József fájlalja, hogy év eleje óta a feladatokkal együtt az állami pénz is megcsappant.
Osliban a helyi iparűzési adóból nem számíthatnak sok bevételre. Azt is tudomásul kell venniük, hogy nem minden községben telepednek le a nagyobb vállalkozások.
Az osli önkormányzat pályázati forrásból támogatja civil szervezeteit. Kapuvár felől megközelítve a községet, látható a Szent Vendel-kápolna, melynek felújítására leaderes pályázati pénzt nyertek. A fiatalok helyben tartása, illetve ide csalogatása érdekében jövőre telkeket szeretnének kialakítani.

Osli polgármestere következő mondatait nemcsak a nyugdíjasokhoz intézte: Rosszul gondolják azok, akik úgy vélekednek, hogy az időseknek már minden mindegy, mert a tervek és a vágyak kortól függetlenek.
– Ha minden életszakaszban megcselekedtük, amit vár tőlünk a környezetünk, a családunk, a munkahelyünk, akkor sokat tettünk egymásért – hangzott az ünnepségen.
Beküldés dátuma: 2013. 11. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés