Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A téti hivatal jegyzője elégedett az élettel

A tizenhat éves fiúgyermek édesanyja nem retten meg a kihívásoktól, mert az újabb feladatok inkább feldobják őt. Szerinte utóbbiból úgy sem lesz hiánya mostanában, hiszen a 2013 márciusában – Rábacsécsény, Mérges, Kisbabot és  Rábaszentmihály – részvételével  bejegyzett Téti Közös Hivatalban lesz bőven feladata. Egyébként Bereczkiné dr. Kovács Piroskát eddig is sok erőpróbán mérette meg az élet. Az egyszerű földműves szülők gyermeke szolíd körülmények között cseperedett fel. Az olvasottságot nagyon fontosnak tartja, ezért sok időt töltött a könyvtárban. A gimnázium elvégzése után a pécsi tudományegyetemen váltotta valóra ötödik osztályos kora óta dédelgetett  álmát: jogász végzettséget szerzett. Mivel maximalista, utóbbit a jó jelzővel is megtoldotta. Szerinte eleinte kevésbé bizakodó édesanyja sikereit látva ma nagyon büszke lenne rá. Jogi szakvizsgáját 1993-ban szerezte meg az ELTE-n. Szakmai pályafutását egy évvel korábban, körjegyzőként kezdte el, Tétre pedig 1998-ban került.

Bereczkiné dr. Kovács Piroska a haza szolgálatát nem üres szlogennek tekinti, mert a szó legszorosabb értelmében szeretne ennek eleget tenni. Szerinte nem az a fontos, hogy hol teszünk eleget kötelezettségeinknek, hanem hogy mit, miért cselekszünk. Soha fel nem merült benne, hogy elhagyja az országot, amelyet nehéz helyzete ellenére is nagyon kedvel, hisz idekötik őt a gyökerei.
– Úgy érzem, hogy a Téten töltött éveim alatt tapasztalhattam jót is, rosszat is,  de szerintem befogadtak az itt élő emberek. Talán ez annak is betudható, hogy közvetlen a természetem, továbbá jó szakember vagyok és a szívem is a helyén van – mondta a Pápán élő jegyzőnő, akit munkájában a hivatali apparátus segíti. Azzal, hogy Tét 2013. január 1-jétől járási székhely lett, visszakapta régi rangját a település. A nyilatkozó magának, régi és új dolgozóinak kölcsönös együttműködésen alapuló, magas színvonalú munkát ígért, a tétieknek pedig problémamentes, humánus hivatali hozzállást az ügyekhez. Bereczkiné dr. Kovács Piroska meggyőződese, hogy az élet az erőfeszítéseket díjazza, nem pedig a kifogásokat.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 20.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play