Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A téti hivatal jegyzője elégedett az élettel

A tizenhat éves fiúgyermek édesanyja nem retten meg a kihívásoktól, mert az újabb feladatok inkább feldobják őt. Szerinte utóbbiból úgy sem lesz hiánya mostanában, hiszen a 2013 márciusában – Rábacsécsény, Mérges, Kisbabot és  Rábaszentmihály – részvételével  bejegyzett Téti Közös Hivatalban lesz bőven feladata. Egyébként Bereczkiné dr. Kovács Piroskát eddig is sok erőpróbán mérette meg az élet. Az egyszerű földműves szülők gyermeke szolíd körülmények között cseperedett fel. Az olvasottságot nagyon fontosnak tartja, ezért sok időt töltött a könyvtárban. A gimnázium elvégzése után a pécsi tudományegyetemen váltotta valóra ötödik osztályos kora óta dédelgetett  álmát: jogász végzettséget szerzett. Mivel maximalista, utóbbit a jó jelzővel is megtoldotta. Szerinte eleinte kevésbé bizakodó édesanyja sikereit látva ma nagyon büszke lenne rá. Jogi szakvizsgáját 1993-ban szerezte meg az ELTE-n. Szakmai pályafutását egy évvel korábban, körjegyzőként kezdte el, Tétre pedig 1998-ban került.

Bereczkiné dr. Kovács Piroska a haza szolgálatát nem üres szlogennek tekinti, mert a szó legszorosabb értelmében szeretne ennek eleget tenni. Szerinte nem az a fontos, hogy hol teszünk eleget kötelezettségeinknek, hanem hogy mit, miért cselekszünk. Soha fel nem merült benne, hogy elhagyja az országot, amelyet nehéz helyzete ellenére is nagyon kedvel, hisz idekötik őt a gyökerei.
– Úgy érzem, hogy a Téten töltött éveim alatt tapasztalhattam jót is, rosszat is,  de szerintem befogadtak az itt élő emberek. Talán ez annak is betudható, hogy közvetlen a természetem, továbbá jó szakember vagyok és a szívem is a helyén van – mondta a Pápán élő jegyzőnő, akit munkájában a hivatali apparátus segíti. Azzal, hogy Tét 2013. január 1-jétől járási székhely lett, visszakapta régi rangját a település. A nyilatkozó magának, régi és új dolgozóinak kölcsönös együttműködésen alapuló, magas színvonalú munkát ígért, a tétieknek pedig problémamentes, humánus hivatali hozzállást az ügyekhez. Bereczkiné dr. Kovács Piroska meggyőződese, hogy az élet az erőfeszítéseket díjazza, nem pedig a kifogásokat.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés