Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A téti idősotthonban jártunk

Az uniós pályázati pénzből kétéve felújított téti idősek otthonában mozgáskorlátozott parkoló és feljáró készült, ezenkívül felújították
a vizesblokkokat. A virágoskert gondozásában az idősek is kiveszik a részüket.

Kukorelliné Németh Noémi házasságkötése révén került Egyedről Tétre. A győri Krúdy Gyula Középiskolában végzett felszolgáló és vendéglátóipari eladó később elvégezte a szociális gondozói és ápolói tanfolyamot. A váltásra azért volt szüksége, mert a vendéglátás egyáltalán nem  családbarát állás, pláne egy nőnek. A téti idősek otthonában eleinte gondozónőként foglalkoztatták, s csak a szakirányú képesítés megszerzése után véglegesítették munkahelyén.
A reggel hattól délután kettőig nyitva tartó otthonba az ellátottak napi ritmusuktól függően, különböző időpontban érkeznek. Az intézményt kb. húsz személy látogatja rendszeresen, ami azt jelenti, hogy naponta betérnek a házba, a legidősebbek szállításáról viszont a családtagok gondoskodnak. A nyugdíjasok szívesen részt vesznek a kreatív foglalkozásokon. Dudás József például egy esztendeig dolgozott  az Eiffel-torony hurkapálcából  készült kicsinyített másán, az egyik közös kiránduláson pedig a  lébényi templom ihlette meg az amatőr alkotót. Az otthonba bejáró idősek utazásaik során felfedezték a környék látványosságait. Néhányuk életében egyszer sem járt a Balatonon, vagy csak több évtizede, ezért maradandó élményt jelentett hazánk legnagyobb tavának megtekintése. Az óvodások karácsony táján műsorukkal kedveskednek az időseknek, akiket az iskolások is meglátogatnak minden évben. Az egyedülálló nyugdíjasoknak még fontosabbak a meghitt pillanatok – mondta a szociális gondozó.
A programokat a gondozottakkal együtt tervezik, ezenkívül rendszeres találkozókat szerveznek a szemerei és a tényői idősek otthonával. Szeretettel várják azokat a nyugdíjasokat is, akik nem akarják igénybe venni a szolgáltatásokat, de kortársaik körében hasznosan töltenék mindennapjaikat.

Beküldés dátuma: 2014. 06. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés