Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A téti járási hivatal a kölcsönös megelégedésre törekszik

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Téti Járási Hivatalának vezetője  győri származású, de  Gyömörén nőtt fel. Németh László első munkahelyén, a győri városgondnokságon településüzemeltetéssel foglalkozott. Technikusi végzettségét közben az Államigazgatási Főiskola igazgatásszervezői szakával egészítette ki. Ezt követően tíz évig Gyömöre jegyzői feladatait látta el, majd megbízták a 2007 nyarán  megalakult Gyömöre-Kajárpéc-Szerecseny községek körjegyzőségi teendőivel.

Németh László szakmai tapasztalatainak birtokában adta be jelentkezését a téti járási hivatal vezetői tisztségére. A jelentős szakmai múlttal rendelkező egykori körjegyző érdeklődve figyelte az új közigazgatási rendszer létrejöttét, s ezért szívesen vesz részt annak megformálásában.
A 14 ezer lakost számláló, Tét városán kívül még tizenhárom települést magában foglaló téti járás a legkisebb közigazgatási területi egység a megyében. Hazánkban eddig a jegyzők foglalkoztak az államigazgatási teendőkkel is, de az átalakításnak köszönhetően az önkormányzatok megszabadultak az ilyen jellegű terheiktől. A téti járáson belül nem működnek szakigazgatási szervek – mondta Németh László, majd felsorolta a  hozzájuk tartozó területeket: ilyen a hatósági osztály, a gyámhivatal és az okmányiroda. A járási hivatal a volt kistérségi irodaházban működik, az önkormányzatoktól pedig átvették az eszközök és berendezések jelentős részét.

Az ötszáz fő feletti településeken az ügysegédek hetente egyszer jelennek meg a megadott időpontban, hogy segítsék az ügyfeleket államigazgatási kérelmeik elintézésében. Nem az érintetteknek kell felkeresni a járási hivatalt, mert a településekre kijáró szakemberek a megfelelő helyre továbbítják a dokumentumokat. Németh László jól ismeri a téti járás területén tevékenykedő polgármestereket, hiszen korábban is a térséghez kötötte jegyző, majd körjegyzői munkája. Szeretné felhasználni személyes kapcsolatait a járási hivatal hatékony működtetéséhez. A 2013 év végére várható Kormányablak a jelenlegi okmányirodai bázisra fog épülni, ahol reggel nyolctól estig fogják várni az ügyfeleket.
A téti járási hivatal vezetője akkor lesz elégedett, ha a hozzájuk forduló állampolgárok is megelégedéssel intézhetik ügyeiket. – Az embereknek személyesen is a rendelkezésére állok, de az adott témákban – okmányirodai, gyámhatósági és egyéb hatósági – kollégáim tudnak megfelelő segítséget adni – fogalmazott Németh László. Beküldés dátuma: 2013. 02. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play