Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A téti plébános a hívekre mindig számíthat

A csepregi származású Kántor Antal ugyanabban a házban látta meg a napvilágot, mint ahol édesapja is született, de a dolog érdekessége, hogy ő már nem Sopron, hanem  Vas megyeiként lett bejegyezve, mert annak idején megváltoztatták a megyehatárokat. 1969-ben kezdte el a Győri Hittudományi Főiskolát, 1974-ben pedig pappá szentelték. Pályafutását Bősárkányban kezdte, onnan Győrszentivánra került, majd a Sopron közeli Völcsej községben folytatta hivatását. Sajtoskálban öt falu plébánosi teendőit látta el, később a győr-ménfőcsanaki gyülekezethez került, pontosabban a ménfői részhez. A hittudományi főiskola vicerektori feladatai mellett a papi otthont is igazgatta. Dörben három éven át teljesített szolgálatot, és tíz esztendeje került mostani helyére. A városhoz tartozó falvakkal együtt négy egyházközség plébánosa: Tét, Tétszentkút, Rábaszentmihály és Rábacsécsény gyülekezete várja őt.
Kántor Antal a Kisalföld délkeleti részén fekvő települést szívesen hasonlítja származási helyéhez, az azóta szintén várossá előlépett Csepreghez. Utóbbi helyen a néhány evangélikus mellett főleg katolikusok élnek, de Téten kicsit másként alakult az arány: a lakosság kétharmada katolikus. A másik felekezethez tartozó hívekkel is nagyon jó kapcsolatot ápol.  A szombati és vasárnapi istentiszteletekre a hívek tizenöt százaléka látogat el rendszeresen. A paphiányt civilek bevonásával próbálják megoldani: a két hitoktató az óvodában és az iskolában teljesít szolgálatot. A plébánost Tétre kerülésekor riasztotta a templom látványa, mert épp renoválás előtt állt, de azóta teljesen felújították az épületet, a padozatot márványlapokkal borították, és elkészült a kerítés, valamint a járda is.. – Ehhez a hívek segítségére is szükség volt, amit hálásan megköszönök. Bármikor bármilyen segítségre szükségünk van, mozgósítani tudjuk az embereket – mondta az atya. Mi keresztények nemcsak a halott, hanem a feltámadott dicsőséges Krisztust látjuk, és ez a lényege hitünknek. Pápánk a hívek közé megy, szereti az egyszerű embereket, és bízzunk benne, hogy ez a lendület tovább folytatódik. Biztos, hogy a Szentatya másként fog megvalósítani bizonyos dolgokat, de az Istentől származó alaptörvényeket nem lehet megváltoztatni – tette hozzá.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 17.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play