Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A türelem és az elfogadás leginkább a szépkorúak erénye

Kenesei Ferenc nyugdíjas napi köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy az idős kor szépségeit már számtalanszor elmondta, ezért  most nem erről akar beszélni. Szerinte egyre nehezebb meghatározni, hogy ki számít idősnek, hiszen a nyugdíjkorhatár folyamatosan emelkedik, ezenkívül megváltoztak az öltözködési és viselkedési szokások. A jelenségek mind arra utalnak, hogy egyre később számít valaki idősnek. A polgármester a számokat hívta segítségül a kérdés eldöntésére, ezért a 61. életévüket beltöltött személyeket invitálták az ünnepségre. A türelem és az elfogadás leginkább a szépkorúak erénye. Az aktív idősekre mindenkor számít a család és a falu közössége, és segíteni kell azokat, akik már gondozásra szorulnak – tette hozzá Kenesei Ferenc.
Nagy Ottó negyvennégy évi munkaviszony után a vagongyárból ment nyugdíjba, ahol nagyon jól érezte magát. A hatvanhat esztendős bodonhelyi lakos felszabadult idejénben a kertjét gondozza, s éjjel is képes fennmaradni, ha a tévében egy-egy jobb meccset közvetítenek. A magyar válogatott legutóbbi szereplése úgymond nem érte váratlanul, de azért a 8:1  őt is sokkolta. Falujában örül a járdaépítésnek, és szerinte olyan gyalogjáróik lesznek, hogy még a városiak is megirigyelnék.
– Nagyon jó Bodonhelyen lakni, ahol szerethető a közösség – mondta a nyugdíjas, aki az egyéb rendezvényeken is részt szokott venni. Ha másért nem, hogy elkísérje feleségét, aki tagja a „Sárgarózsa” Nyugdíjasklubnak.
– Egyedül élek, de nem vagyok magányos, mert mindig van valaki a közelemben – jelentette ki Makkos Attiláné. Az özvegy az óvoda konyháján dolgozott annak idején, és a vendéglátásban is jó néhány évet lehúzott a környező településeken.
Nagy Ottónét gyakran megkérik, hogy főztjével derítse jobb kedvre az időseket. A bodonhelyi asszony a társadalmi munkában is gyakran részt vesz. Beküldés dátuma: 2013. 11. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play