Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A turzmus, a kultúra és a gasztronómia jegyében szervezték a barokk ételfőző fesztivált

Az ország minden pontjáról érkezetek versenyzők a  második alkalommal megrendezett barokk ételfőző fesztiválra. A közel negyven csapat hamar benépesítette a területet.

 Klötzl Géza ötletgazda elmondta: a tavalyi évhez képest háromszor annyian jelentkeztek az idei ételfőző fesztiválra. A főzőversenyt két kategóriában hirdették meg. A csárdakonyha kategóriában indult 28 csapat sertéslapockát és sertéscombot használt a főzéshez, a 11 csapatból álló úrikonyha versenyzői pedig csirkét, pisztrángot, sertésszűzpecsenyét és marhalábszárat használtak alapanyagként. A résztvevők viszont nem használhattak gázsütőket, kizárólag szabadtűzön, tűzifával készültek az ételek. Az Opóczky István, Venesz-díjas mesterszakács vezetésével felvonult zsűri nem volt könnyű helyzetben.  A barokk életérzéshez a kor gasztronómiáját tükröző ízlésvilág nagyban hozzájárult.
– Mivel már majdnem kinőttük a rendelkezésre álló területet, egyre inkább arra törekszünk, hogy igényes programokkal várjuk a látogatókat – fogalmazott a főrendező. Idén másodszor rendeztünk – sminkesek, fodrászok – segítségével csodálatos barokk divatbemutatót, melyen korabeli ruhákban vonultak fel a hölgyek. Klötzl Géza egyik szeme sír, a másik pedig nevet, mert a turisztikai főszezon kellős közepén sokan dolgoznak a szomszédos Ausztriában, így a szakácsok egy része nem tudott megjelenni a fertődi rendezvényen. Jövőre a szomszédos országokból is várnak zsűritagokat.
A főrendező szeretné, ha idővel nemzetközivé válna a főzőfesztivál, mely remélhetőleg olyan gasztrovárossá növi ki magát, melyről csak felsőfokon lehet beszélni. – Köszönöm Rábaköz! – mondta Klötzl Géza, aki jövő évi ételfőző fesztiválra is elvárja televíziónkat.

Beküldés dátuma: 2014. 08. 11.

Kapcsolódó hírek

 • Iskolafejlesztések a fertődi térségben

  Sopronhorpács történetének jelentős eseményéhez érkezett – mondta Talabér Jenő. A polgármester sajtótájékoztatón jelentette be: a település közel 150 millió forintot nyert a Soproni Tankerületi Központtal közösen beadott pályázatán, melynek célja az iskola modernizálása.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play