Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A tűzoltókban tovább él Szent Flórián hősies élete

Sokan vállaltak önkéntes feladatot az egyesület történetének elmúlt százharminc éve alatt, s hasonló példával áll előttünk  Szent Flórián élete is – mondta Tompáné Balogh Mária az ünnepségen. A tűzoltók nem mérlegelnek, nem elmélkednek, hanem kockára téve saját testi épségüket is, lerázzák magukról a cselekvést bénító félelmet – hangzott a polgármesteri köszöntőben. A bajtársiasságról tanúságot tevő tűzoltók munkájukat nem magányosan, hanem csoportban hajtják végre, melyben mindenki tudja a maga feladatát. A valahová tartozás érzése mellett az önkénteseket közös cél vezérli: segíteni másokon, úrrá lenni a bajon.
Az évforduló alkalmából díszoklevéllel köszöntötték idősebb Kocsis Zoltánt, aki ifjoncként csatlakozott az önkéntesekhez, s legalább harminc éven át tevékenykedett az egyesületben, valamint a vállalati csapatnak is a tagja volt. Régen legalább négy embernek kellett pumpálnia a vizet a kocsifecskendőbe, hogy elolthassák a tüzet. Kocsis Zoltán emlékszik arra az 1965-ös árvízre, ahova nagy számban vonultak ki segíteni. Legalább két hétnek kellett eltelnie, hogy levonuljon a víz,  utána meg a romok és hordalék eltakarítása következett. Az idősebb tűzoltó 1999-ben hagyta abba a rendszeres önkéntességet, de fiától azóta is értesül, ha mégis szükség van a tapasztalatára.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play