Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A városházán állítják ki a Váti-tó megújításának terveit

Május 2-án közös döntéshozatalra várják a kapuváriakat, de előtte a városházán berendezett kiállításon ismerkedhetnek meg az érdeklődők a település arculatának megújítását célzó négy legjobb pályaművel.

A győri Széchenyi István Egyetem, valamint Kapuvár Város Önkormányzata legújabb megállapodását idén februárban hozta nyilvánosságra: az építészhallgatók bejárva a várost, tanulmányterveket készítenek a közterületekről és középületekről, ötleteikkel segítve a település struktúrájának megújítását. A projektmunkák eredményeit, mint az együttműködés első „tárgyiasult” formáit a kapuvári városházán teszik közszemlére.
– Azzal a kéréssel fordulok a kapuváriakhoz, hogy – amennyiben idejük és lehetőségük engedi – minél többen jöjjenek a polgármesteri hivatalba, ahol a nagyterem előtti aulában láthatják az elkészült pályamunkákat. Nagyon szép tervek érkeztek – mondta az előzsűrizésen részt vett Hámori György polgármester, akinek társaival együtt az volt a feladata, hogy hármat jelöljenek ki a beérkezett pályamunkák közül. A városházán berendezett kiállítás látogatói mindettől függetlenül négy tanulmánnyal ismerkedhetnek meg, mert az egyetemisták olyan színvonalas pályamunkákkal álltak elő, hogy ennél jobban nem lehetett leszűkíteni a kört. A tablókon feltüntették a pályaművek rövid leírását, valamint a makettekről készült fotókat, illetve a környezetbe illesztett felülnézeti látványtervek képeit.
A város vezetése azt szeretné, ha nem egy szűk réteg hozná meg a döntést, és választana a pályaművek közül, hanem minél többen kifejtenék véleményüket arról, hogy mit szeretnének látni a Váti tavon. Május 2-án (hétfőn) délután fél hatkor fórumot tartanak, amikor a tervező diákok részletesen bemutatják a pályaműveket. A fórum résztvevői ott helyben fogják eldönteni, hogy melyik projekt nyerte el leginkább a tetszésüket. A kiválasztott, nyertes pályaműben szereplő objektumot az egyetemisták az augusztus első két hetében megrendezésre kerülő alkotótábor alkalmával építik meg a Váti-tavon.
Hámori György arról is tájékoztatta a televízió nézőit, hogy tovább folytatják az egyetemmel megkezdett munkát, hiszen a mostaninál is nagyobb volumenű tervek előkészítésébe kezdtek. Lassan a végéhez ér az egyetemi félév, és a polgármester tudomása szerint további olyan szép pályamunkák készültek a diákok tervezőasztalán, melyek tartalmát szintén egy-egy kiállítás alkalmával fogják megismertetni a kapuváriakkal. Az önkormányzat állja az kivitelezés anyagbeszerzésének költségeit, az egyetemisták pedig munkájukkal járulnak hozzá Kapuvár külső képének formálásához.

Beküldés dátuma: 2016. 04. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés
DANUBIUS play