Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A végzősöket búcsúztatták a csornai Jézus szíve templomban

Szerető figyelem vette körbe a ballagó nyolcadikosokat családjuk, szüleik és nevelőik részéről. A Csornai Jézus Szíve templom plébánosa szerint ebből a szeretetből kapnak biztatást a folytatáshoz, mert bár elballagnak, de nincsenek egyedül, mert az erős érzelmi kapocs lehetővé teszi, hogy ne szakadjanak el egymástól.

Kettős ünnepet tartottak a Csornai Jézus Szíve templomban: a hívők Úr Jézus Szentséges Szíve előtt tisztelegtek, mely egyben a templomi búcsút is jelenti, valamint ezzel egy időben búcsúztatták a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Általános Iskola nyolcadik évfolyamosait. Winkler Zsolt szerint nem véletlen a párhuzam, mert mindkettő lényege ugyanaz: a feltétlen szeretet.
– Jézus szíve arról „beszél”, hogy bennünket nagyon szeret az Isten és ez a ballagás, amely tele van ünnepélyességgel, érzelmekkel, arról is szól remélhetőleg, hogy katolikus iskolánk nyolcadikosai fájó szívvel, ugyanakkor szeretettel búcsúznak iskolájuktól, tanáraiktól, társaiktól.
A szív a Bibliában az ember személyiségét jelképezi, az önazonosságot. Jézus szíve abból a csodás felismerésből ered, hogy: mindannyiunknak megvan a maga belső világa, mert van lelkünk, vannak érzéseink – magyarázta a plébános. A fiataloknak azt javasolta, engedjenek bátran az érzéseiknek, hisz szeretettel gondolnak vissza az eltelt nyolc évre, az iskolára, a nevelőkre és társaikra.

Beküldés dátuma: 2023. 06. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés