Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál versenykiírása

Kapuvár város polgármesterének, és a szervező bizottság megbízásából, Tisztelettel meghívom a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválra. 

Versenykiírás :

Kapuvár Város Önkormányzata , a Fesztivál Hungária Kft az ÍzvadÁszok Kapuvár közreműködésével, 2024. évben immár tizedik alkalommal rendezi meg, a :

Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált.

Időpontja : 2024. február 10. szombat .

Helyszín : Kapuvár KRESZ park , Kapuvár, Hidászi u . - fűtött rendezvénysátorban

Mint minden évben, most is a gasztronómiáé lesz a fő szerep , ezért várjuk főzőcsapatok jelentkezését felnőtt és ifjúsági korosztályban.

Kategóriák :

1./Kapuvári böllérmáj készítése . Minden csapatnak kötelező készíteni a szervezőktől térítésmentesen kapott 2kg. máj és 1 kg. velő felhasználásával. / Aki csak házi sütemény kategóriában indul annak természetesen nem kell. /

2./Egyéb szabadon választott étel kategória. Az induló csapat maga dönti el, hogy az általa hozott alapanyagok felhasználásával milyen ételt készít. Lehet családi recept , táj-jelegű , népi stb. 

3./Házi sütemény készítő kategória . Otthon vagy a helyszínen elkészített sütemények .

A szervezők 2 db. sörasztal garnitúrát, vízet biztosítanak a versenyző csapatok számára.

Kiegészítő eszközökről és egyéb alapanyagokról a csapatok maguk gondoskodnak.

Az ételek elkészítése szabványos nyomáscsökkentővel ellátott gázüzemű főzőberendezésen történik . Biztonságos üzemeltetés a csapatok felelősége.

Korlátozott számban van lehetőség elektromos áram vételezésére is, nevezésnél ezt az igényt kérjük jelezni ! 

Mindegyik kategóriát a zsűri külön értékeli és díjazza. A süteményeket külön szakmai zsűri bírálja el. 

Díjak : Fődíj –vándorserleg. Aranyminősítés, ezüstminősítés, bronzminősítés és különdíjak.

A versenyre nevezési díj nincsen !

Zsűri : A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Szabadtűzi Lovagrend étket bírálói. Zsűrielnök : Horváth Csaba mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Győr-Moson-Sopron Vármegyeiegyei elnöke, a Szabadtűzi Lovagrend minősített étkek bírálója 

Részletes ismertető :

Az induló csapat egy képviselője találkozik a szervezőkkel reggel 8 és 9 óra között. A regisztráció és az alapanyagok átvétele után, elfoglalja az előzőleg kisorsolt főzőhelyet, előkészül a főzéshez.

 A regisztráció során a csapat képviselője ismerteti az elkészíteni kívánt ételt- ételeket ami felkerül a zsűri lapra, ami zsűrilapot minden zsűri tag megkap. 

Csapatok összetétele : a csapat egy vezető-ből és korlátlan számú segítőből áll.

Ifjusági csapatoknál : 18 életév alatt versenyzők. Felnőtt jelen lehet a főzés során, de tevőlegesen nem vehet részt az ételek elkészítésében. 

A zsűri elnök ismerteti a szabályokat, és a Gartai Muskétások díszlövésével kezdetét veszi a verseny. 

A főzés során a zsűri többször is felkeresi a csapatok főzőhelyeit, ellenőrzi a higiéniát, ötletességet, az étel elkészítésének menetét. Csak helyben elkészített éteket lehet zsűrizésre ajánlani. A zsűri időpontot határoz meg, az étel zsűrizésére. Aki több féle ételt is készít, kérheti az ételek különböző időpontban történő értékelését. Az értékelés során a zsűrinek egy adag ételt kell feltálalni. A zsűri értékeli a főzőhely kialakítását, tisztaságát , és a tálalást és a zsűrinek felkinált étel hőfokát is.  

A sütemény kategóriában induló versenyzők 9 és 10 óra között adhatják le a zsűriszobában, az otthon vagy a helyszínen elkészített süteményeiket. Süteményből 5 db.-ot tortából egész tortát kell leadni.

Zsűriszoba mint a sütemények, mint az egyéb ételek tekintetében, a Hany Istók Kerékpáros Centrumban lesz. 

Zsűrizés : nemzetközileg elfogadott zsűrizési szempontok alapján. 100-91 pont között arany fokozat, 90-81 pont között ezüst fokozat, 80-71 pont között bronz fokozat.

Az elkészített ételeket árusítani TILOS ! 

A résztvevők tudomásul veszik, hogy a nap során a versenyről kép és video felvétel készül, amit a szervezők a verseny bemutatása során felhasználnak. 

Minden csapat saját felelősségére indul a versenyen. 

Nevezési határidő : 2024. február 02. 

Minden csapatnak jó felkészülést és eredményes versenyzést kíván Kapuvár város polgármestere és a szervezők ! 

Nevezés : Magyar László-nál az ÍzvadÁszok Egyesület vezetőjénél : [email protected] +36-20-5144143 vagy : facebook : Magyar László privát

 

https://www.facebook.com/izvadaszok.kapuvari

Beküldés dátuma: 2024. 01. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés