Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Addig üsd a vasat, amíg meleg!

Valószínű az is közrejátszott a pályaválasztásban, hogy a szülői háztól nem messze volt egy kovácsműhely, ahol gyakran együtt játszott a mester gyerekeivel. Torin Ferenc tíz évig tartó báli, lakodalmi zenélős kitérő után tért vissza eredeti foglalkozásához. A nyilatkozó úgy fogalmazott, hogy egy idő után terhes lett számára az éjszakai mulattatás, majd a másnapi “vasazás”, ezért inkább felhagyott a muzsikálással. A mostani pénzügyi válságot különösebben nem érezte meg, mert a megrendelők folyamatosan ellátják munkával. Kezdetben maga birkózott meg a könyveléssel és a nyilvántartásokkal, de mióta ilyen bonyolulttá vált az adózás, erre nem vállalkozik, ezért inkább szakemberre bízza. A hatóságokkal korábban sem volt gondja, az apróbb könyveléstechnikai hibákon kívül sosem találtak nála kivetnivalót.
Mire elkészül a mű, több megmunkáláson megy keresztül a vasanyag: A tervrajz felvázolása után következik a méretre darabolás, a pontosítás és a hajlítás. Miután a helyére egyengette az előkészített nyersanyagot, össze kell hegeszteni az illesztéseket. A félig kész tárgyat ezek után le kell tisztogatni, majd jöhet az utánkezelés, a festéssel és fényezéssel pedig csak még szebb lesz a darab. A szakember inkább a könnyebben formázható vasanyagot használja, nagyon ritkán kérnek tőle acélból készült eszközöket. Az időálló korlát vagy feljáró készítését helyszíni szemle előzi meg, de szívesen megvalósítja a megrendelő egyedi elképzeléseit is.
Torin Ferenc tényleg szereti a szakmáját, mert mint mondta,  akárhány lépcsőt készít, az mind más, hiszen nem ugyanoda kerülnek. Aki a rutinszerűen végzett mindennapos tevékenységben is időről időre változatosságot talál, az biztos élvezi, amit csinál, nem beszélve az elkészült tárgyak láttán érzett elégedettségről.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play